Soldații rușii refuză să mai lupte aceștea spun că au fost înșelați în ceea ce privește plata promisă, de Putin transmite serviciul de informații
International

70% din soldații rușii refuză să mai lupte în Ucraina. FSB amenință cu represalii împotriva rudelor

70% din soldații rușii refuză de a lua parte la războiul împotriva Ucrainei în cadrul forțelor armate ale Federației Ruse este în creștere.

Soldații rușii refuză să mai lupte aceștea spun că au fost înșelați în ceea ce privește plata promisă, de Putin transmite serviciul de informații ucrainean.

„În armata rusă continuă un val de refuzuri de a participa la războiul împotriva Ucrainei. Astfel, se confirmă că în rândul „militarilor prin contract” din unitățile diviziei 150 de pușcași motorizați din armata a 8-a a districtului militar de sud al Forțelor Armate Ruse numărul refuzurilor a ajuns la 60-70% din numărul total de personal”, se arată în mesaj.

În același timp, comandanții adjuncți pentru activitatea militară și politică și ofițeri ai FSB „lucrează” cu militarii care au refuzat să meargă în Ucraina.

„Ei îi conving pe oameni să ia parte la ofensivă. Dacă refuză din nou, aceștia sunt amenințați cu represalii împotriva rudelor lor”, se arată în raport.

Cei pe care nu au reușit să îi convingă primesc o înregistrare în dosarele lor personale: „Refuzat să ia parte la operațiunea militară specială în RPL, RPD și Ucraina”.

Cei care nu au luat parte la războiul împotriva Ucrainei, dar au rămas în așa-numita „rezervă strategică” în punctele de desfășurare permanentă, primesc, de asemenea, aceeași înregistrare. Cei care au ajuns într-o unitate în timpul unei rotații, dar au refuzat să ia parte la operațiunile de luptă, primesc o ștampilă în legitimația militară: „S-au sustras de la îndeplinirea îndatoririlor de serviciu militar și a sarcinilor de serviciu și de luptă în timpul operațiunii militare speciale în Ucraina”, se arată în raport.

De asemenea, se observă că sunt folosite metode „specifice” de convingere: în special, plata promisă de 3 milioane de ruble pentru o rană sau o contuzie se face numai dacă militarul se întoarce în unitatea sa pentru a participa la alte operațiuni de luptă. În caz contrar, militarii ruși se confruntă cu probleme critice în ceea ce privește actele și chiar cu obținerea unor servicii medicale adecvate și a unor certificate care să confirme însăși existența rănilor lor.

„În același timp, comandamentul rus ia măsuri pentru a ascunde numărul real al militarilor uciși. Cadavrele acestora sunt acumulate în morgi din localitățile din regiunea Rostov. O mulțime de cadavre se află în morgi de mai bine de o lună”, se arată în raport.

blank