Featured, IT&C

7 din 10 romani au trait clipe de disperare macar o data in viata, cand si-au pierdut datele din telefon

7 din 10 romani au trait clipe de disperare macar o data in viata, cand si- au pierdut datele din telefon
nformaţiile esenţiale sau pozele din telefon, arată datele colectate în urma unui chestionar realizat în mediul online de Huawei România şi publicate marţi.

7 din 10 romani astfel, peste jumătate (61%) din pierderile de informaţii au fost cauzate de posesorii telefoanelor sau de defectarea dispozitivelor in conluzie 7 din 10 romani au pierdut date personale din telefonul mobil,

”La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informaţii se pierd este în urma infectării telefonului cu un virus (4%). Chiar şi aşa, jumătate (50%) dintre cei care au răspuns chestionarului spun că şi-au instalat un antivirus/ mobile security în telefon”, se arată în comunicat.

Totodată, 41% dintre cei care au completat chestionarul Huawei România au declarat că cel puţin o dată în viaţă şi-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzând astfel accesul temporar sau permanent la datele personale.

Sondajul arată că tinerii sub 25 de ani au şanse de aproape două ori mai mari (30,74%) să îşi piardă telefonul faţă de cineva care are peste 35 de ani (18,71%).

”Totuşi, sondajul scoate la iveală că mulţi români au învăţat din experienţele neplăcute prin care au trecut şi îşi protejează informaţiile personale. 73,68% dintre cei chestionaţi au spus că fac backup pozelor, contactelor şi datelor pe care le au în telefoane. Studiul arată că cei mai familiarizaţi cu acest proces sunt tinerii sub 25 de ani”, se arată în comunicat.

Astfel, 3 din 5 tineri (80,94%) au declarat că fac frecvent backup, faţă de 66,32% în cazul generaţiei X. De asemenea, studiul arată că posesorii de telefoane mai scumpe (peste 3.000 de lei) sunt mai interesaţi să facă backup (85.31%), faţă de cei care au telefoane care costă sub 1.000 de lei (62,42%).