Life, Stiri

6 programe ca să-ţi remodelezi rapid corpul şi să arăţi ca în liceu

Îţi doreşti să îţi tonifici trupul, eventual chiar să scăpi de câteva kilograme în plus şi, mai ales, să îţi ştergi câţiva ani din buletin? Sportul este răspunsul pe care îl căutai! Iata 6 exerciţii fizice care te vor ajuta să îţi modelezi corpul şi să arăţi din nou ca în liceu!

584281l-640x0-w-4ecaa619

1. Exerciţii fizice de intensitate variată

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ţii cont când te apuci de sport este acela de a nu menţine constant aceeaşi intensitate. Pentru a spori eficacitatea antrenamentului fizic, este esenţial să alternezi exerciţiile de intensitate uşoară cu cele de intensitate moderată şi ridicată.

Pe măsură ce organismul tău se obişnuieşte cu efortul fizic, include tot mai multe exerciţii în ritm moderat şi alert, însă nu renunţa niciodată complet la cele în ritm lejer.

Acest stil de antrenament reprezintă cea mai eficientă metodă de a-ţi accelera metabolismul, a-ţi tonifica musculatura şi a slăbi, oricare ar fi exerciţiile fizice pe care le preferi.

2. Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt exerciţii fizice grozave în special fiindcă pun în mişcare muşchii coapselor şi muschii fesieri şi te ajută să arzi multe calorii. Este important însă să le realizezi corect! De aceea, foloseşte-te de un scaun la început, până prinzi mişcarea corectă: ţine spatele drept, picioarele uşor depărtate, mâinile întinse în faţă şi lasă-te în jos până când atingi scaunul cu fesele.

3. Mers pe jos

Mai ales dacă nu ai o condiţie fizică prea grozavă, mersul pe jos (recomandarea este de 10.000 de paşi pe zi, adică aproximativ 8 km) este un bun punct de plecare. Alternează plimbarea în pas lejer cu cea în ritm alert pentru a arde până la 500 de calorii pe oră!

4. Fandări

Şi fandările, întocmai precum genuflexiunile, îţi pun în mişcare grupele majore de muşchi din partea inferioară a trupului. Dar, şi în acest caz, este vital să le realizezi corect pentru a evita accidentările. Cum procedezi: fă un pas mare în faţă, îndoaie genunchiul la 90 de grade şi ţine spatele drept. Genunchiul piciorului din spate trebuie să fie şi el îndoit, aproape de nivelul solului (fără a-l atinge vreodată, însă). Efectuează fandări pe câte un picior alternativ.

Un alt tip de fandări extrem de util este şi cel în lateral. De această dată, te apleci uşor în faţă, îndoi uşor unul dintre genunchi şi întinzi în lateral piciorul rămas liber. Este important ca piciorul să fie perfect întins. Sprijină-te cu braţele pe coapse şi lasă-ţi greutatea trupului alternativ, când pe un picior, când pe celălalt.

5. Flotări

Flotările sunt grozave pentru muşchii din partea superioară a trupului (piept, umeri, braţe). Sunt dificile dacă nu ai antrenament, dar extrem de eficiente dacă le practici în mod regulat. Iniţial, până capeţi puţină forţă în braţe, nu te înhăma la flotările clasice, preferându-le pe cele uşoare – tot ce trebuie să faci este să îţi sprijini greutatea corpului în braţele flexate în timp ce te apleci în faţă deasupra blatului de bucătărie, spre exemplu. Împinge-ţi corpul în spate şi repetă. Reţine să menţii spatele şi picioarele drepte.

6. Abdomene

Grozave pentru muşchii abdominali, abdomenele pot fi realizate în multiple feluri. Iniţial, încearcă să ţii mâinile sub cap, spatele pe podea şi genunchii flexaţi şi să îţi ridici uşor trunchiul (fără a te ridica de tot, până la nivelul genunchilor). Ulterior, sporeşte gradul de dificultate ţinând picioarele în aer, cu genunchii flexaţi.

blank