Utilizarea unui gard electric este realizată mai mult din necesitate decât din confort, o astfel de achiziție presupunând un pas destul de însemnat pentru cei care dețin o fermă mai ales. În fapt, se impune folosirea sa pentru a putea fi considerați aliniați la standardele europene. 

Gardul electric reprezintă o soluție modernă pentru protejarea fermei, chiar una cu mult mai eficientă decât au văzut-o unii inițial. Vine cu siguranță ca o rezolvare optimă pe termen lung. Acesta este alcătuit din elemente diverse, fiecare îndeplinind un rol specific în structura gardului. Superfarmland.com, un magazin online specializat în articole și accesorii dedicate fermelor, iese în întâmpinarea celor interesați cu accesorii pentru un gard electric sigur, stabil, rezistent, de calitate și eficient. De altfel, pentru ca fiecare fermier să știe de ce anume are nevoie pentru a realiza un gard electric de calitate, oferă o serie de recomandări în acest sens.

6 accesorii necesare pentru gardul electric 

În comparație cu gardul clasic utilizat mai mult în trecut de către fermieri – fie de lemn, fie din sârmă ghimpată – ce nu era deosebit de eficient, modelul electric se diferențiază printr-o serie de calități. Astfel, rezistența de care dă dovadă în timp, precum și depășirea cu succes a diverselor provocări la care este supus sunt sarcini pe care le îndeplinește cu succes. 

Mai simplu spus, șansele ca animalele din interiorul fermei sau orice viețuitoare din exteriorul acesteia să treacă de gardul electric sunt nule. Este un avantaj enorm pentru fermieri, întrucât evită toate acele pagube pe care astfel de acțiuni le-ar putea aduce.

Cu toate acestea, construirea unuia nu este deloc o misiune ușoară. Fiecare componentă trebuie aleasă și montată corespunzător. Astfel de aspecte pot să difere de la o fermă la alta: după specific, după dimensiunile animalelor ce sunt crescute aici, după suprafață, grad de vegetație etc.

Iată care sunt acele accesorii gard electric necesare pentru o soluție completă, eficientă și de durată:

  1. Conductorii: fir, banda, sarma din otel

Acestea reprezintă componente de bază ale gardului. Este necesar să prezinte o rezistență adecvată la rupere, dar de asemenea trebuie să ofere conductibilitate sporită a curentului electric. Numai astfel se poate considera un gard a fi eficient. În acest sens, specialiștii superfarmland.com oferă produse ce prezintă o conductibilitate de până la 40 ori mai mare în comparație cu produsele de pe piață. Acest fapt este datorat materialului din care sunt realizate – cuprul, precum si numărului mare de conductori Tricond care împreună asigură o tensiune constantă.

  1. Izolatorii

Dat fiind faptul că sistemul în care funcționează gardul implică utilizarea curentului electric, este nevoie și de izolatori. Superfarmland.com are o gama larga de izolatori pentru fir, banda, de colt, izolatori pentru sarma.

  1. Bateria

Pe tot parcursul funcționării gardului se impune utilizarea unei baterii special dedicate acestui scop, care să păstreze întotdeauna tensiunea la o valoare constantă. În acest mod, fermierii au garanția că gardul primește o putere constantă și că nu există riscul ca acesta să provoace daune.

  1. Generatorul de impulsuri

Nu este suficientă însă utilizarea unei baterii eficiente. De asemenea, este necesar un generator care să creeze impulsuri și totodată să controleze tensiunea electrică din gard, și poți alege între aparate cu alimentare la baterie de 9V, aparate cu alimentare la baterie auto 12V, alimentare la curent 220V și alimentare mixtă 220V/12V. Un fermier care dorește eficiență optimă în această privință trebuie să se orienteze după un generator capabil să ofere un impuls puternic de energie. Iată care sunt situațiile în care este preferată utilizarea generatorului de impulsuri: vegetația extremă, lungimile extreme de garduri, respectiv animalele foarte robuste. Un fermier trebuie să aleagă generatorul de impulsuri în funcție de animalele pe care le are în fermă, deoarece proprietățile și nevoile diferă daca este vorba de oi, capre care au blana lungă sau vaci, cai, care au blana scurtă. Referitor la caracteristicile pe care trebuie să le prezinte un astfel de articol, un exemplu excelent îl reprezintă modelul oferit pe site-ul anterior menționat. 

  1. Stâlpii

De orice tip ar fi un gard – clasic sau electric – stâlpii sunt necesari pentru o susținere corespunzătoare. Recomandarea celor de la Super Farm Land este alegerea modelelor cu întrebuințare multiplă. Asta înseamnă că ar trebui să poată fi utilizați atât pentru colțuri, cât și pentru porți. Sunt preferabili și pentru faptul că mai multe role de fire beneficiază de suport astfel, deci funcționarea va fi cu atât mai adecvată. 

  1. Panourile și porțile dedicate pășunilor

Acestea sunt elementele finale de achiziționat în vederea realizării unui gard electric complet. Neapărat trebuie asigurată o trecere sigură, iar sistemele de închidere nu pot lipsi nicidecum. Toate acestea trebuie să prezinte o calitate sporită, pentru a fi o investiție de durată.

Iată deci care sunt elementele necesare pentru a realiza un gard electric eficient și sigur. Pentru a face față tuturor provocărilor și evenimentelor ce pot surveni, experții Superfarmland.ro recomandă achiziționarea lor și montarea adecvată.