Life, Stiri

50.000 de credinciosi la Manastirea Nicula

50.000 de credinciosi la Manastirea Nicula

blankPeste 50.000 de credinciosi asista, miercuri, la Manastirea Nicula, judetul Cluj, la slujba de liturghie oficiata cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului si se inchina la icoana facatoare de minuni Fecioarei Maria.

Pelerinii, veniti de prin toate colturile tarii, au petrecut noaptea in genunchi rugandu-se si intonand cantece religioase. Acestia s-au inchinat la incoana facatoare de minuni, atunci cand a fost scoasa din biserica dupa miezul noptii, inconjurandu-se de trei ori lacasul de cult.

blankPrintre credinciosii care stau la rand sa se inchine la icoana sunt si cei care inconjoara in coate si genunchi biserica din lemn din incinta manastirii, rugandu-se pentru iertarea pacatelor si sanatate.

Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicut, episcopul romanilor din Ungaria IPS Siluan impreuna cu un sobor de preoti oficiaza slujba de liturghie.

La slujba sunt este prezent si prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan dar si subprefectul Mihnea Iuoras.

Reprezentantii Manastirii Nicula au pregatit pentru credinciosii prezenti, peste 15.000 de sarmale care vor fi impartite la sfarsitul slujbei.

 expresspress.ro

 Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!

blank