Life

5 trucuri ca să-ţi ascunzi rădăcinile crescute între vopsiri

Folosirea excesivă a pigmenţilor permanenţi îţi poate deteriora părul, de aceea nu este recomandat să te vopseşti prea des. Încearcă în schimb câteva trucuri simple care te vor ajuta să maschezi rădăcinile crescute între două vopsiri. Iată care sunt:
290492l-640x0-w-a778d370

Aplică şampon uscat

Şamponul uscat este de fapt o pudră care absoarbe sebumul de la suprafaţa scalpului, lăsând părul aparent curat şi proaspăt. Pentru că este albă, această pudră poate masca uşor rădăcinile crescute, dacă eşti vopsită blond şi părul tău natural este închis la culoare. De asemenea, şamponul uscat există şi în culori închise, ceea ce îţi permite să-l foloseşti dacă eşti vopsită în culori mai închise, iar părul tău natural are mult fire albe.

Alege coafurile potrivite

Optează pentru stiluri care îţi maschează rădăcinile, precum părul prins într-o coadă înaltă sau împletiturile care îţi încadrează fruntea sau cozile împletite pe o parte.

 

Schimbă cărarea

Dacă îţi faci cărarea întotdeauna pe aceeaşi parte, părul tău devine mai plat în zona respectvă, iar rădăcinile par mai închise la culoare decât sunt. Pentru a estompa diferenţa de culoare, schimbă partea pe care îţi faci cărarea sau optează pentru coafuri ceva mai dezordonate, cu mai mult volum.

Foloseşte corector pentru rădăcini

Markerul pentru mascarea firelor de păr albe poate fi folosit cu succes şi pentru a ascunde rădăcinile crescute între două vopsiri. Acesta conţine pigmenţi care nu pătrund în firul de păr, precum o vopsea permanentă, ci rămân pe suprafaţă, fiind îndepărtaţi la prima spălare pe cap.

Aplică ulei de argan

Uleiul de argan face minuni atât pentru piele, cât şi pentru păr. Are o formulă uşoară care hidratează intens, uniformizând astfel textura părului şi estompând diferenţa de culoare. De asemenea, stimulează producţia de melanină, proteina care oferă culoarea naturală părului, prevenind în acest fel apariţia prematură a firelor albe.

blank