Comunicate de presa

5 sfaturi utile în crypto pentru un trader începător

Înainte de a oferi sfaturi, haideți să vedem ce anume este un trader de criptomonede. Investitorii în criptomonede, adică cei care aleg să cumpere sau să vândă monede se împart în principiu în două mari categorii: traderi și long term holderi. Online trading reprezintă activitatea de cumpărare și vânzare de instrumente financiare. Traderul speculează sau investește într-o anumită monedă digitală pentru a obține un profit pe termen scurt, mediu sau lung. Adică, cumpără la un anumit preț și așteaptă că prețul să crească pentru a vinde la un preț mai mare. Diferența dintre cumpărare și vânzare este profitul lui.

 

Tradingul este o artă, este asemenea unui joc de poker în care miza este foarte mare. Pe cât de frumos este, pe atât de riscant poate fi. Este pentru pasionații de risc, care vor mai mult de la criptomonede.

 

Vă oferim în continuare câteva sfaturi utile de știut în cazul în doriți să deveniți un trader adevărat, dar sunteți la început de drum. Lumea Bitcoin este una fascinantă. De la multitudinea de variabile de tranzacționare până la nenumăratele monede, totul trece de la pasiune, la artă.

 

  • Nu investi într-o singură monedă! Nu te lasă în baza creșterii unei singure monede pentru că există posibilitatea să pierzi mai mult decât ai investit inițial. Deși criptomonedele sunt corelate între ele în general și observăm de multe ori că Bitcoin este cel care decide prețul sau cursul pieței, unele au performanțe mai bune decât altele. Chiar dacă Bitcoin este moneda preferată de toată lumea, sunt monede noi, mici, care au creșteri și de 300-400% pe zi, ceea ce va poate aduce profit frumos. De exemplu poți

 

  • cumpără Ripple , o moneda accesibilă, cu o procesare aproape instanța. XRP este gândit ca o rețea de decontare globală în timp real, care oferă plăti internaționale instanțe, sigure și cu costuri reduse. Ripple a câștigat popularitate cu acest model și rămâne una dintre cele mai atrăgătoare monede digitale în rândul instituțiilor financiare tradiționale care caută modalități de a revoluționa plățile transfrontaliere. Este bine să îți iei timpul necesar pentru a analiză piața și pentru a lua cele mai bune decizii.

 

  • Există impozit din profit!

 

  • Impozitul pe criptomonede este taxat în teorie cu 10% din profit, dacă profitul depășește 600 de RON pe an. După cum puteți observă, dacă aveți un an bun, plătiți mai mult. Persoanele fizice care obțin profit din Bitcoin sau oricare altă monedă digitală trebuie să plătească 10% din profit. Acesta este media dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare. Nu se impozitează câștigurile dacă acestea nu depășesc 200 de RON pe tranzacție, cu condiția că totalul câștigului într-un an să nu fie mai mare de 600 de RON. Tranzacțiile cu monedele digitale a fost reglementată pentru prima dată în România în 2019, prin Legea 30/2019, care a introdus în Codul Fiscal și impozitul pe profit pentru tranzacționarea criptomonedelor. Confirm reglementării, profitul rezultat din tranzacțiile de criptomonede se încadrează in categoria veniturilor din alte surse.

 

  • Nu investiți banii pe care nu îi aveți! Regula de AUR în piață crypto este să utilizați doar banii pe care vă permiteți să îi pierdeți. Ce înseamnă acest lucru? Nu că va garantăm pierdeți, ci că există posibilitatea unui câștig mai lent. Adică nu trebuie să faceți rată la banca pentru a investi în crypto. Acesta este mesajul pe care majoritatea platformelor online de tranzacționare îl au marcat. Monedele sunt caracterizate de volatilitate. Ele sunt făcute să aibă fluctuații de preț. Nu intrați în piață crypto cu bani pe care nu ii aveți, cu gândul că o să faceți profit!

 

  • Informați-vă! Este important să fiți la curent periodic cu ce se întâmplă în piața crypto, să știți mereu care este situația monedelor în care ați ales să investiți! Unii traderi au setat pe telefon diverse alarme de preț, iar când prețul monedei crește, lucru care se poate întâmplă la 3 dimineață, pentru că piață crypto nu doarme, și se trezesc și vând. Sau înainte de a investi într-o monedă este important să îi știți istoricul, să îi citiți white paperul, să vedeți dacă moneda în sine are viitor.

 

  • Alegeți o platformă de încredere! Nu toate platformele sunt sigure și cu siguranță nu toate își doresc satisfacerea clienților lor, ci pur și simplu profitul personal. De aceea, trebuie să vedeți istoricul afacerii respective: anii de experiență, domeniul în care activează, suportul, angajații etc. Toate aceste aspecte determină dacă este o afacere cu care puteți face profit sau care are intenții ascunse negative. Și de asemenea, înainte de a investi este important să țineți cont de tot ce este menționat mai sus.

 

Investiții sigure și profitabile!

blank