Cu toții vrem o viață mai bună, în care să nu avem griji și să nu ne gândim la ziua de mâine. Câți dintre voi ați renunțat la un produs pe care vi-l doreați extrem de mult pentru că nu aveați bani îndeajuns? Cu toate acestea, câte sacrificii ați făcut și cât efort ați depus pentru a vă face traiul cât mai ușor? În continuare vă pezentăm sfaturile unor milionari care pot asigura succesul

”În loc să te concentrezi pe evitarea greşelilor luând decizii perfecte, mai bine devii un maestru în recunoaşterea şi corectarea deciziilor proaste. Dacă eşti bun la asta, faptul că vei greşi din când în când nu va mai fi atat de important. În schimb, dacă eşti lent, te va costa mult”, spune Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume.

Dacă vrei să intri în lumea afacerilor şi mai ales, să ai succes, asumăţi riscuri. Asta te sfătuieşte şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. „Cel mai mare risc este să nu îţi asumi niciun risc. Într-o lume care se află într-o continuă schimbare, neasumarea riscurilor este o cale sigură spre eşec.”, spune acesta.

Munceste mult, fără scuze!

“Programul meu este încărcat cu întâlniri. Noaptea, după ce copiii mei se duc la culcare, stau pe e-mailuri. Primesc mesaje toată ziua şi asta este şansa mea să le răspund. Și în weekend trimit o grămadă de e-mailuri. Aloc 2 săptămâni pe an numai pentru a cîţi (mailuri), fără să fiu întrerupt de nimic. Stau singur şi mă gândesc la viitor şi lumea îmi trimite chestii să citesc în ceea ce se numeşte săptămâna de gândire. În jur de 25% din timpul când sunt afară călătoresc şi mă întâlnesc cu clienţi, în Europa, Asia şi mă ajută să înţeleg: ne-am stabilit priorităţile corecte, oamenii răspund bine la ele sau vor să facem ceva mai bun?”, spune Bill Gates, fondatorul Microsoft.

 

Dacă nu ai încredere în tine, degeaba te străduieşti să faci afaceri. Încrederea este un factor foarte important în afaceri. Dacă tu nu ai incredere în tine, atunci cine? Ceilalti cu siguranţă nu vor să ai succes.  ”Mereu am ştiut că voi fi bogat. Nu cred că m-am îndoit de această posibilitate niciodată, nici măcar pentru un minut.”