Featured, Life

5 lucruri care se întâmplă dacă nu mai faci sex

O despărțire, un program încărcat la serviciu, un partener care lucrează în altă țară… sunt unii dintre factorii care te împiedică să ai o viață sexuală activă.

Te simți mai anxios

Sexul este o eliberare de stres, mai ales că în urma activității sexuale creierul eliberează hormoni ai fericirii, precum endorfinele. Un studiu scoțian a arătat că persoanele care nu au făcut dragposte mai mult de o lună de zile erau mai strestae și le era mai greu să vorbească în public, față de cei care făcuseră amor cel puțin o dată, în decursul ultimelor două săptămâni.

Ești mai predispus la răceli

Lipsa unei activități sexuale regulate înseamnă și un risc mai ridicat de a dezvolta răceli. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că persoanele care făceau dragoste o dată sau de două ori pe săptămână au avut o creștere de 30% a imunoglobulinei A, care ajută organismul să lupte cu infecțiile.

Crește riscul de boli vasculare

Sexul, cel puțin o dată pe săptămână, reduce riscul apariției bolilor de inimă, mai ales în cazul bărbaților. De aceea, dacă nu au o viață sexuală activă, sunt mai predispuși la bolile cardiovasculare.

Crește riscul disfuncțiilor erectile

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, bărbații care nu au o viață sexuală activă, mai exact cei care nu fac sex cel puțin o dată pe săptămână au un risc mai ridicat de a suferi și de tulburări erectile.

Atenție la cancerul de prostată

Bărbații care au o viață sexuală activă au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostată, a constatat un studiu mai vechi, prezentat de Asociața Americană a Urologilor. De aceea este important pentru bărbați să aibă o viață sexuală activă.