Liga Campionilor la meciul de fotbal dintre Liverpool și Atletico Madrid a cauzat 41 de decese produse de noul coronavirus. Anglia și Spania aveau deja sute de mii de infectări și nu introduseseră măsuri stricte de siguranță.

Un studiu realizat de Edge Health, instituţie ce analizează datele Serviciului Naţional de sănătate din Marea Britanie, afirmă că disputarea meciului de fotbal Liverpool – Atletico Madrid, pe 11 martie, în returul optimilor de finală la Liga Campionilor, ”a provocat 41 de decese suplimentare” cauzate de pandemia de coronavirus.

Aproximativ 3.000 de fani ai lui Atletico au ajuns în Anglia pentru acest meci care a avut loc înainte de introducerea restricţiilor de călătorie în Europa pentru a lupta împotriva pandemiei.

Citeste si...
Ludovic Orban a anunțat că, pentru alegeri, școlile vor fi închise 1-2 zile, iar cursurile se vor ține online

Câte cazuri erau în cele două țări la disputarea meciului

Imperial College din Londra şi Universitatea Oxford estimează că în momentul care s-a jucat această partidă, Spania avea deja 640.000 de cazuri de Covid-19, în timp ce Anglia înregistra 100.000.

În plus, Spania închisese deja numeroase firme, şcoli şi restaurante, iar unele meciuri fuseseră organizate cu porţile închise.

meci, liga campionilor, liverpool, atletico, decese, covid,