Life

4 mituri despre consumul de iaurt. Ce spun nutriționiștii

  1. Iaurtul stimulează digestia: Adevărat

Acțiunea probioticelor este cea care determină stimularea digestiei. Iaurturile cu Lactobacillus accentuează absorbția substanțelor nutritive, echilibrând flora intestinală. Iar dacă este vorba despre iaurturi fara lactoză, organismul va fi scutit de efortul de a ”scinda” lactoza (în glucoză și galactoză) și, prin urmare, digestia va fi și mai usoară.

 

  1. Iaurturile înghețate pot intra în dietele de slăbire: Depinde

Depinde, evident, ce primesc aceste iaurturi, drept topping, atunci când devin niște înghețate delicioase. Dacă doriți includerea unui adaos care să fie sățios și să nu ducă la creșterea în greutate, cel mai bine ar fi ca iaurturile naturale să fie consumate împreună cu fructe uscate și cu o cantitate mică de fructe de pădure. Adaosul de alimente bogate în zahar, precum ciocolata, caramelul etc. aduce un aport mult prea mare de calorii.

 

  1. Iaurtul are efecte pozitive asupra pielii: Adevărat

Iaurtul chiar este unul dintre alimentele care aduc cele mai mari beneficii pielii. Consumandu-l, obținem dozele de proteine necesare pentru a avea o piele fermă. În plus, îi conferă acesteia un plus de luminozitate. Pielea devind mai netedă. Aplicat direct pe piele, iaurtul hidratează. Utilizat ca mască facială (singur sau în combinație cu mierea), catifelează pielea și îi îmbunătățește aspectul și textura. Poate fi folosit, de asemenea, ca loțiune după plajă: enzimele și probioticele din iaurt ajută la o refacere mai rapidă a a pielii după neplăcutele arsuri de vară.

 

  1. Iaurtul trebuie consumat după efortul fizic, nu înainte: Fals

Consumul de iaurt este pozitiv atât înainte, cât și după sport. Consumat îainte, oferă surplusul de energie necesar pentru menținerea ritmului în cursul ședinței de exerciții fizice. Consumat după, este un aliat de nădejde pentru refacere: conținutul său de carbohidrați ajută la refacerea rezervelor de energie iar proteinele sunt utile mușchilor.

blank