Alexandrei Măceșanu
Actualitate

4 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, fata răpită de Gheorghe Dincă. Filmul evenimentelor care au revoltat toată țara

Luni, 24 iulie, se împlinesc 4 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, o fată de 15 ani din Dobroșloveni, Olt, elevă în clasa a X-a la unul dintre cele mai bune licee din Caracal.

Tot anul acesta, în luna aprilie, s-au împlinit patru ani și de la dispariția Luizei Melencu, o fată care a avut aceeași soartă ca și Alexandra.

Dispariția Alexandrei Măceșanu – 4 ani de la eveniment. După ce fusese în oraș pentru o pregătire, Alexandra a luat „ocazia” ca să se întoarcă acasă. Dar nu a mai revenit.

Alexandrei Măceșanu

Firul evenimentelor

Seara, familia ei a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi anunța dispariția.

„Măceșanu Alexandra, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobroțloveni, județul Olt, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, a dispărut astăzi (n.r – miercuri, 24 iulie 2019) în jurul orei 10! Ea a venit în orașul Caracal singură și a plecat acasă cu ocazie iar de atunci nimeni nu știe nimic de ea. Menționez că era îmbrăcată într-o cămașă stil ie de culoare albastră, blugi lungi și teniși, părul este de culoare șaten deschis. Cine a văzut-o sau știe ceva despre ea ne poate lăsa mesaj în privat sau ne poate contacta la telefon. Cu ajutorul dumneavoastră o putem găsi pe Alexandra. Vă rugăm din inimă distribuiți să afle cât mai multe persoane!”, a fost mesajul postat de familie pe Facebook.

Alexandrei Măceșanu

În următoarea zi, pe 25 iulie, părinții anunțau dispariția ei la poliție. În acea dimineață, Alexandra a sunat de trei ori la 112, spunând că este legată cu sârmă, sechestrată și că a fost violată.

Potrivit fostului șef al Poliției Române, Ioan Buda, ultimele cuvinte ale fetei ar fi fost: „Vine, vine şi apoi s-a întrerupt.”

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu reuşeşte să o localizeze. Poliţia anunţă că au început căutările la scurt timp, dar aria era destul de mare, iar locaţiile oferite de STS nu erau corecte. Ulterior, reprezentanții STS au susținut că, fără o aplicaţie specială, fetele dispărute în Caracal nu puteau fi localizate cu precizie.

Câteva ore mai târziu, familia fetei a fost contactată de un bărbat care a susținut că este iubitul Alexandrei, iar că aceasta „este bine” și că urmează să plece împreună în Belgia. Între timp, în spațiul public apar informații legate de cazul Luizei, care a dispărut în condiții similare.

4

Pe 26 iulie, polițiștii au începutperchezițiile la locuința lui Gheorghe Dincă. Oamenii au găsit cenușă și ceea ce par rămășițe umane, dar și haine și bijuterii. Bărbatul a fost reținut. El a negat că ar fi cunoscut-o pe Alexandra.

În următoarea zi, Dincă a fost arestat fiind acuzat de trafic de minori și de viol.

Gheorghe Dincă și-a primit condamnarea după 4 ani

Citește și  Iată filmul intervenţiei autorităţilor, în cazul Caracal

La patru ani de la moartea Alexandrei Măceșanu, dar și a Luizei Melencu, Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni.

blank