Business, Promo

3 pași pentru a utila o bucătărie profesională Horeca

O afacere prosperă în Horeca înseamnă pasiune, timp și investiții care să fie sustenabile pe termen lung. Dacă și tu plănuiești să faci pasul către antreprenoriat și să îți deschizi un mic bistro sau un restaurant mai mare, dincolo de designul acestora sau meniul pe care ai vrea să îl servești viitorilor clienți, trebuie să acorzi o atenție deosebită amenajării și utilării bucătăriei.

Este clar că bucătăria și echipa vor fi sufletul întregii afaceri și deciziile pe care le iei în ceea ce privește modul de lucru și organizare din acest segment vor face cu adevărat diferența între succesul sau chiar eșecul restaurantului tău.

O bucătărie care este menită să deservească o unitate alimentară are cerințe speciale față de o bucătărie casnică, mai ales dacă vrei ca preparatele tale să fie de calitate, pregătite în siguranță și livrate în cel mai scurt timp posibil către clienți.

Și pentru ca lucrurile să funcționeze întocmai cum ți-ai propus și să îți îndeplinești obiectivele de business, vei avea nevoie de echipamente profesionale de bucătărie. Doar cu ajutorul acestora, echipa ta va putea pregăti cele mai delicioase rețete și, mai ales, la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Poți să utilezi bucătăria restaurantului tău într-un mod eficient și să fii sigur că investițiile pe care le vei face vor merita, respectând 3 pași esențiali:

  1. Identifică ce nevoi are bucătăria ta și schițează designul pe care ar trebui să îl aibă

În principiu, orice bucătărie profesională este împărțită în câteva stații de lucru esențiale pentru ca totul să fie organizat și pentru ca echipa ta să poată să lucreze într-un mod eficient. În plus, echipamentele folosite vor trebui amenajate astfel încât să maximizezi spațiul din bucătărie și tot fluxul să se desfășoare foarte rapid.

Stabilește ce meniu vrei să servești și discută și cu chef-ul cu care lucrezi în ceea ce privește nevoile lui pentru a pregăti mâncarea. Cu siguranță are experiență și te va putea ajuta cu sfaturi utile, nu numai în ceea ce privește alegerea meniului, ci și cum să fie organizată bucătăria și de ce mobilier, echipamente și utilaje speciale va fi nevoie pentru funcționarea bună a acesteia.

  1. Fă o listă cu echipamentele profesionale de bucătărie necesare

Oricât de mare sau de mic ar fi restaurantul, bucătăria acestuia trebuie să fie împărțită în următoarele zone:

  • Zona blocului termic în care se regăsesc echipamente profesionale ca mașini de gătit, cuptoare, friteuze, fry top-uri, grătare, mașini de fiert paste, marmite, bain marie
  • Zona de cuptoare, fie că acestea sunt electrice, pe gaz sau cu microunde
  • Zona frigorifică unde vor fi amplasate dulapuri, mese sau lăzi frigorifice și de congelare sau vitrine
  • Zona de spălat vase care va conține mese de prespălare și mașini de spălat vase și pahare
  • Zona meselor de lucru care ar trebui să fie realizate din materiale de calitate înaltă, precum inoxul, pentru a nu schimba sau influența gustul alimentelor pregătite.
  1. Alege un distribuitor de echipamente profesionale Horeca care să te ajute cu adevărat

Este extrem de important să alegi să lucrezi cu furnizori și distribuitori de echipamente profesionale pentru Horeca serioși, care îți pot livra toată gama de care ai nevoie și care îți oferă service și garanție.

Consultanții Be Our Guest, cu o experiență de 10 ani în domeniu, îți vor pune la dispoziție variante pentru cele mai bune echipamente și utilaje profesionale de bucătărie, indiferent de specificul unității tale alimentare, de la restaurant, la pizzerie, firmă de catering, cofetărie sau chiar bar. Se vor asigura că toate nevoile bucătăriei tale sunt îndeplinite pentru ca aceasta să funcționeze la cele mai înalte standarde de calitate și te pot ajuta cu sfaturi inclusiv în proiectarea acesteia. Mai mult, vei avea service și garanție pentru echipamentele alese, iar timpul de livrare al acestora va fi foarte scurt.

 

blank