Actualitate, Stiri

3.650 de angajaţi vor fi daţi afară de la Poşta Română

3.650 de angajaţi vor fi daţi afară de la Poşta Română

3.650 de angajaţi vor fi daţi afară de la Poşta RomânăDin septembrie, Compania Naţională Poşta Română începe un amplu proces de disponibilizare, fiind vizaţi 3.650 de angajaţi.

Planul de concedieri a fost stabilit împreună cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, susţin reprezentanţii companiei. Criteriile care vor sta la baza acestei restructurări masive vor ţine cont de evaluarea competenţei profesionale, de abaterile disciplinare, dar şi de opţiunile individuale.

Echipa de management a Poştei Române are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, într-un context economic marcat de reducerea volumului prestaţiilor poştale în perioada 2009 – 2012, acest fenomen înscriindu-se într-un trend global determinat de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea comunicaţiilor online.

La sfâtşitul anului trecut Poşta Română a avea datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011. În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an. Din acest motiv Executivul a hotărât, în luna mai, că este mai bine să prelungeasca termenul de privatizare a companiei, cu 180 de zile. Până la data de 28 mai 2013, niciun potenţial investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini la privatizarea societăţii de stat.

Poşta Română este operatorul poştal naţional şi coordonează cea mai mare reţea naţională de distribuţie, deservind mai mult de 7,5 milioane de adrese de corespondenţă. Raţeaua de distribuţie are opt centre de sortare, mai mult de 5.500 de unităţi poştale şi o flotă de aproximativ 800 de vehicule. Compania are aproximativ 31.000 de angajaţi şi în 2012 a înregistrat o cifră de afaceri netă de 1,206 miliarde lei.

Irina Ştefănescu

 

blank