Social, Stiri

28 de turişti s-au înecat în apele mării în acest sezon

De la începutul verii şi până în prezent, 28 de turişti şi-au pierdut viaţa înecaţi. Salvamarii au fost adevăraţi eroi salvând din valuri în ultima secundă alte zeci de persoane care au ignorat avertismentele, informează România TV.

salvamari_81999600

Ultima victimă este chiar turistul din Alba pe care salvamarii au reuşit să-l scoată din valuri ieri, la Mamaia. Medicii au reuşit să îi facă din nou inima să bată şi l-au dus de urgenţă la spital. Din păcate, s-a stins din viaţă.

28 de turişti au murit de la începutul sezonului şi tot atâtea familii au rămas nenorocite. La sfîrşitul lunii iulie o dublă tragedie a şocat o ţară întreagă. Un părinte s-a înecat împreună cu fiica lui de numai cinci ani. Trei oameni s-au înecat într-o singură zi în trei staţiuni diferite.

Pe litoral încă mai sunt turişti, chiar dacă sezonul a trecut, iar vremea face ca marea să fie extrem de agitată. Cu toate acestea, oamenii nu vor să renunţe la o baie în valurile nervoase ale mării. Turiştii ignoră avertismentele salvamarilor şi se aruncă în valuri riscând să fie purtaţi în larg de curenţii puternici. Marea este periculoasă şi poate oricând să facă victime.

Salvamarii vorbesc despre un sezon extrem de greu. Unii mai vechi în meserie spun că a fost cel mai greu an din experienţa lor. “Am avut foarte multe probleme, ca în niciun an. Foarte mulţi care se aventurau în apă şi trebuiau să intrăm după ei. Nici nu le mai ştiu numărul”, a spus Andrei, salvamar.

Au fost zile când salvamarii au avut şi 60 de intervenţii pe zi.