Actualitate

Decalaraţii şocante ale unui episcop: „Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete”

Înaltpreasfinţitul Ciprian, episcop al Buzăului şi Vrancei, îi îndeamnă pe preoți la violenţă. Ierarhul le cere preoţilor să-i bată pe doi „colegi” caterisiţi care continuă să ţină slujbe.

„Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Ca să se înveţe minte escrocul, ticălosul, debilul! A mâncat pâine din sfatul Bisericii atâţia ani de zile şi acum vrea să inducă în eroare în continuare. (…) Trebuie să luaţi atitudine! Trântiţi-l de perete! Unde l-aţi trântit pe vatră, prin citimir. Trebuie să-l daţi cu capul de o bordură”, îi îndeamnă episcopul pe preoţi, după cum reiese dintr-o înregistrare audio.

Episcopia susţine că ierarhul nu a îndemnat la violenţă. „Chiriarhul Buzăului şi Vrancei nu i-a instigat pe preoţi la violenţă () ci le-a atras atenţia şi le-a reproşat că nu sunt vigilenţi atunci când un impostor, adică un fals preot, încalcă proprietatea Bisericii (respectiv, cimitirul bisericesc), oficiind slujbe fără valoare şi exploatând buna credinţă a creştinilor”, precizează Episcopia.

Înregistrarea audio contrazice totuşi poziţia oficială a episcopiei. „Când preoţii nu ascultă de episcop, ce mai putem aştepta din partea oamenilor? De curând am fost într-un pelerinaj în Grecia. Iau atitudine imediat, preoţii cu credincioşii zeloşi îi strâng de gât pe ăia. Se duc acolo, îi dau afară, îi bat, efectiv”, mai spune episcopul, de faţă cu preoţii.

Episcopia are o explicaţie şi pentru aceste afirmaţii ale ierarhului. „Chiriargul de la Buzău (…) i-a caracterizat, aşa cum sunt în realitate, pe năimiţii pătrunţi în cler prin diferite metode neortodoxe, care se ocupă cu afaceri ilicite, nedemne de vocaţia preoţească”, mai precizează Episcopia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bn2z2p1BhjQ]

blank