Actualitate

Cazul bebelușilor bolnavi din Argeș: Anchetatorii vor să deshumeze trupul fetiței moarte.

Polițiștii au ridicat noi probe în cazul bebelușilor din Argeș infectați cu o bacterie ucigașă. Oamenii legii au luat probe din casa fetiței care a murit și vor să deshumeze trupul micuței. Părinții nu sunt de acord. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești s-a sesizat din oficiu în acest caz, iar polițiștii judiciariști au ridicat probe din apa și hrana micuței. Părinții spun că au mers cu Diana la spital după ce au constatat că fetița avea diaree. După perfuzii, copila s-a simțit mai bine, așa că medicii i-au dat drumul acasa. Numai că starea de rău a copilului a revenit. „De vineri până sâmbătă seara a avut doar patru scaune. Și am mers cu ea la Pediatrie”, a spus mama fetei, adăugând că diagnosticului a fost enterocolită. Părinții spun că au fiert și filtrat apa pe care au dat-o fetiței și bănuiesc că de vină pentru infecție ar fi, de fapt, niște portocale.

„Duminică ne-am dus iar, când s-a agravat starea. În urma unor investigații, ne-au trimis la București cu diagnosticul de ocluzie intestinală. A fost supusă mai multor ecografii, radiografii, pentru că apărea ceva la intestine, dar nu era ocluzie intestinală”, a mai spus mama bebelușului.

Ministerul Sănătății s-a multumit doar să spună ca părinții au refuzat, în primă fază, internarea. Asta, cu toate că primul diagnostic a fost enterocolita. Nimeni nu le-a spus părinților că o bacterie atacă organele copilului lor.

blank