Life, Stiri

2015 – care sunt trendurile în nutriție și fitness ale noului an?

Nutriționiștii dezvăluie trendurile cele mai importane în materie de nuriție și exerciții fizice

fitnessdublu-468x468

Phil Lempert supranumit gurul supermarketului spune că generația din ziua de azi este mult mai înclinată să mânânce gustări decât mese tradiționale. Din cauza jobului și a timpului insuficient, oamenii se orientează spre mese cu durată scurtă. El recomandă gustări cu o valoare nutrițională mare, în special proteine. Acestea se găsesc în  semințe de floarea soarelui sau popcorn cu grâu întreg.

Bucătăria canabisului

Conform Grupului Sterling-Rice produsele care au la bază canabis vor fi pe val în statele în care comercializarea lor este legală. Ingredientul va sta la baza celebrelor negrese, însă acestea nu vor fi singurele. Chiar și cafeaua rece va conține canabis.

Legumele sunt iar la modă

Reducerea risipei de mâncare reprezintă noul trend pe care foarte mulți oameni l-au îmbrățișat, iar comercinații sunt mult mai bucuroți să folosească legumele care au un aspect nu tocmai plăcut, acele “legume diforme” pe care le-ar fi aruncat în alte circumstanțe.

Trendurile restaurantelor

Arome asiatice – restaurantele se vor inspira din bucătăria asiatică pentru a răspunde cererilor consumatorului care va dori arome complexe și platouri autentice conform firmei Technomic. Influențele coreene vor fi foarte la modă și vor fi mai presus de ramenul japonez, tradiționalele alimente din Vietnam și Tailanda.

Alimente care fermentează

Americanii sunt din ce în ce mai dornici să introduce bacterii bune pentru o mai bună digestie. Consultanții internaționali Baum&Whiteman prezic că alimentele fermentate vor deveni un trend.

Trendurile din fitness în 2015

Intervale intense de exerciții numite HIITs(High-intensity interval training) sunt un program de exerciții care alternează sesiuni scurte dar intense de exerciții cu pauze scurte, conform American College of Sports Medicine. Sesiunile au 30 de minute sau mai puțin, iar fanii acestei tehnici de fitness sunt în creștere.

Bărbații care fac yoga

Yoga a devenit o activitate de fitness, însă nu a adunat destui de mulți fani bărbați. Deși este văzut ca un sport special pentru femei, câțiva bărbați au încercat să ia lecții de yoga, iar la final au recunoscut că este un sport intens. Acesta ajută la reducerea stresului și îi ajută pe cei răniți din activități sportive să se recupereze mai repede.

blank