Politic

PETRE TOBA IL ZORESTE PE RAED ARAFAT!

Ministru de interne Petre Tobă a precizat la începutul şedinţei de Guvern că i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să înainteze DNA situaţia lămuritoare a implicării ISU Bucureşti în cazul tragediei din clubul Colectiv. Aceste precizări sunt necesare la dosar.

petre-toba-inaintat-in-grad-de-traian-basescu-18436256 Petre Tobă l-a informat pe Dacian Cioloş:

„Domnule prim-ministru vă informez că într-adevăr, aseară, domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoştinţă faptul că, încă de la sfârşitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situaţii de urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti. În momentul în care am avut această informaţie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situaţia de fapt să fie înaintată de urgenţă la Direcţia Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întreaga conducere de la ISU Bucureşti Ilfov a fost pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă.

Vă informez că, totodată, am dat drumul la o evaluare de sistem pentru a verifica măsurile pe care trebuie să le luăm acolo, inclusiv cu transparenţa. Primul pas a fost, v-am informat, cu tot ce a fost transparenţa a tot ce înseamnă sponsorizări”, a adăugat Tobă.

blank