International

OLANDA VREA MINI-SCHENGEN!

Olanda discuta la nivel intern dar si cu statele partenere ale UE un plan de a introduce controale ale pasapoartelor la frontierele mai multor state europene occidentale, intr-o tentativa de a controla afluxul de migranti si de refugiati.

5184

Ideea de a forma un „mini-Schengen”, in cadrul zonei Schengen, pare sa incalce insa prevederile tratatului care garanteaza libera circulatie intre cele 26 de state membre. Acesta ar include Austria, Germania, Belgia, Luxemburg si Olanda si ar presupune infiintarea unor tabere pentru migranti in afara acestor frontiere.  

Comisia Europeana nu a primit insa propuneri oficiale privind crearea acestuia, a declarat joi o purtatoare de cuvant a executivului comunitar.  

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a declarat, joi, la Berlin, ca omologul sau olandez a abordat chestiunea intr-o discutie cu el, dar a precizat ca tara sa nu este de acord cu o astfel de solutie: „Scopul nostru politic trebuie sa fie ca zona Schengen sa functioneze ca intreg. Orice altceva sunt discutii in plus”, a declarat el.  

blank