pensionari
Social

2.500.000 de pensionari vor primi pensia pe iunie abia peste 42 de zile. Care e explicația?

2.500.000 de pensionari vor primi pensia pe iunie abia peste 42 de zile.  În luna iunie pensiile vor fi acordate la un interval foarte mare de timp. Guvernul a decis să le ofere un sprijin pensionarilor în prejama sărbătorilor de Paște dar următoarea plată se va face abia peste o luna și jumătate.

2.500.000 de pensionari au primit pensia pe card cu 2 săptămâni mai devreme în luna mai. Și persoanele care primesc venitul lunar prin Poștă au primit banii ceva mai devreme.

Pensiile au început să fie livrate de sâmbătă 27 aprilie și până pe data de 3 mai.

În România sunt 5.000.000 de pensionari, iar jumătate dintre ei au optat să primească banii prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, începând cu data de 2. Cealaltă jumătate dintre pensionari primesc pensiile pe card între 12 și 14 ale fiecărei luni.

Pensionarii au primit pensia pe card în zilele de 2 și 3 mai. Următoarea pensie, cea pe luna iunie, va intra în intervalul 12-14 iunie, adică peste 42 de zile.

OFICIAL 2.500.000 de pensionari vor primi pensia pe iunie abia peste 42 de zile. Care e explicația?
Plata pensiilor prin Poșta Română se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

În cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă, pensia, împreună cu talonul de pensie, se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 14 a fiecărei luni pensionarii primesc banii pe card.

Când se achită pensiile prin poștă?

În intervalul 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.

Astfel, dacă pensionarii au primit banii cu două săptămâni mai deveme în luna mai, în iunie au de așteptat nu mai puțin de 42 de zile până la următoarea plată.

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Când sunt puse în plată drepturile de pensie ?

Pensiile se plătesc de la data acordării, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat.

Cum se plătesc drepturile de pensie?

Pensia medie și punctul de pensie au crescut de la 1 ianuarie 2024, cu un procent de 13,8%, iar în septembrie veniturile vor fi majorate considerabil prin recalculare.

blank