International

ISIS: VOM VENI CU BOMBE, CU CENTURI EXPLOZIVE SI ARME!

Abu Hamza Al- Austri, un militant ISIS din Austria, a transmis ieri un nou mesaj de ameninţare pentru Europa, în care subliniază că musulmanii trebuie să se lupte cu necredincioşii şi avertizează că Allah îi va răzbuna pe musulmani.

Isis

În mesajul adresat în special Rusiei, care a pornit de câteva zile o adevărată ofensivă împotriva zonelor controlate de ISIS în Siria, militantul cere ca Moscova să oprească raidurile şi să nu îl mai susţină pe preşedintele sirian Bashar al- Assad.

Înregistrarea conţine însă şi ameninţări la adresa oricăror ţări care au în plan acţiuni împotriva ISIS: “Avioanele voastre îi bombardează zi de zi pe musulmani şi voi credeţi că nu veţi plăti preţul crimelor voastre!? Cu voia lui Allah, ce s-a întâmplat la Paris se va întâmpla şi în ţările voastre, aşa că aşteptaţi‑vă! Spun tuturor ţărilor din Europa că vom veni cu bombe, cu centuri explozive şi arme de foc. Nu ne veţi putea opri, pentru că acum suntem mai puternici decât eram”, a mai ameninţat autorul mesajului.

În acest timp, la Bruxelles, capitala Belgiei, ieri a fost a doua zi consecutivă de alertă teroristă maximă din cauza unei “ameninţări iminente”. Metroul nu a circulat, tancurile au luat locul maşinilor pe străzi, iar soldaţi înarmaţi au patrulat în oraş în căutarea lui Salah Abdeslam, singurul terorist scăpat din mâna poliţiei după atentatele sângeroase din Paris. Presa belgiană a scris că jihadistul s-ar plimba prin Bruxelles cu o centură explozivă asupra sa, pregătit să o detoneze dacă va fi reperat.

blank