Social

COFETARIA CU CARTI

Pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, într-o zonă cu şcoli şi licee, se află o cofetărie inedită. Se numeşte „Ştefania“ şi, în această locaţie, lectura şi prăjiturile îşi dau mâna.

carti„Mi-am dat seama că tinerii de astăzi nu mai citesc. Înainte, toată lumea trecea măcar în clasele gimnaziale pe la bibliotecă. Acum totul vine de pe internet. De aceea, m-am gândit să fac o bibliotecă în cofetărie. Şi nu este numai pentru tineri. Orice client să vină să citească o carte.

 
Am început să cumpăr şi eu cărţi. În special pentru copiii mici, cărţi cu desene şi poveşti, dar şi cărţi din programa şcolară pe cât posibil“, spune Isabela Cârligean, patroana cofetăriei.
 
Apoi, pentru a strânge cât mai multe cărţi, iniţiatoarea ideii a venit cu o ofertă tentantă pentru elevi: cine vine şi donează o carte primeşte în schimb o prăjitură. „Elevii sunt cei mai receptivi la acest program. Pot alege orice prăjitură îşi doresc în schimbul cărţii“, spune Isabela Cârligeanu. Singura condiţie este ca respectiva carte să aibă valoare educativă şi să nu fie distrusă.
 
Sunt acceptate cărţile din orice domeniu de activitate şi oricât de vechi, dacă sunt în stare bună.
blank