Featured, Medical

18 decese în America din cauza ţigările electronice

Numărul deceselor legate de folosirea ţigărilor electronice în Statele Unite a ajuns la 18 decese în 15 state, au informat joi autorităţile americane, potrivit Agerpres.

Vârsta medie a pacienţilor care au murit este de 50 de ani, variind de la 27 la 71 de ani, a indicat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) 18 decese în Anerica din cauza țigările electronice într-un comunicat pentru presă.

Au fost raportate cel puţin 1.080 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice în 48 de state, cu 275 mai multe faţă de săptămâna trecută, a declarat agenţia.

Creşterea numărului de cazuri este “extrem de îngrijorătoare”, a subliniat directorul CDC Robert Redfield.

“Din păcate, acesta poate fi vârful aisbergului când vine vorba despre ameninţarea crescândă pentru sănătate pe care acest focar o prezintă pentru publicul american, în special pentru tineri şi adulţi tineri”, a continuat el.

Cauza leziunilor pulmonare este pe moment neclară, însă potrivit CDC, circa 78 % dintre pacienţii care ştiau ce substanţe au folosit înainte de a se îmbolnăvi au relatat că au folosit produse conţinând THC, ingredientul primar al marijuanei.

Nu a fost raportată nicio creştere similară a bolilor legate de folosirea ţigărilor electronice în Europa.