Actualitate, Stiri

15 tone de gunoaie scoase dintr-o singură curte din Bucureşti

Un bucureştean a strâns de-a lungul timpul circa 15 tone gunoaie în casa şi curtea sa, mirosurile emanate de deşeurile în putrefacţie şi şobolanii determinându-i pe vecini să sesizeze autorităţile.

15 tone de gunoaie scoase dintr-o singură curte din Bucureşti
Pentru evacuarea tonelor de gunoaie, angajaţii Primăriei Sectorului 2 au intervenit mai întâi pentru defrişarea vegetaţiei crescute haotic prin curte, pe maldărele de gunoaie intrate în putrefacţie şi amestecate cu pământ. Ulterior, s-a intrat cu utilaje şi muncitorii au încărcat toate deşeurile găsite în curte, ce proveneau din diverse obiecte casnice distruse în totalitate sau bucăţi din acestea, lemne de diferite dimensiuni, pietre, cărămizi, resturi menajere diverse şi fecale intrate în putrefacţie.

Unul dintre vecini a declarat că din curtea plină de gunoaie, zilnic, şobolani urcau pe casa lui, spre disperarea sa şi a familiei sale, a celorlalţi locuitori din imobil, care nu mai suportau focarul de infecţie.

În urma solicitării locuitorilor din zonă, autoritatea locală a decis să intervină pentru ridicarea gunoaielor de pe strada Grigore Moisil numărul 12 B, din curtea lui Valentin Caragea, de 51 de ani.

Proprietarul imobilului locuieşte singur şi nu are niciun venit stabil, trăind din diverse munci ocazionale. Locuinţa sa este formată din parter şi pod, are două camere, nu este racordată la utilităţi şi nu are grup sanitar.

În locuinţă nu a fost găsită nicio formă de mobilă, în afara unui raft plin de gunoaie. Bărbatul a spus că tonele de gunoaie reprezintă “amintiri plăcute”, dar nu a putut preciza ce fel de amintiri.

Valentin Caragea va fi dus la un control medical şi în funcţie de rezultatele consultului, el va fi inclus în sistemul de protecţie socială şi acordare a ajutoarelor necesare unui trai decent.