Featured, Necenzurat

15 lucruri uimitoare despre sex

Existenţa bărbaţilor cu două penisuri, beneficiile orgasmului şi de ce s-au inventat vibratoarele sunt doar câteva din subiectele dezbătute de oamenii de ştiinţă.

Studiile cercetătorilor ne dau răspunsul la foarte multe întrebări. De data aceasta, publicaţia „YourTango” a făcut o selecţie a celor mai interesanţi factori despre sex: 

1. Studiile au arătat că femeile care cred cu tărie că sunt heterosexuale pot fi excitate de o mulţime de lucruri neaşteptate, de la trupurile goale ale altor femei, la sexul între animale. Acest lucru se întâmplă pur şi simplu din cauza faptului că oamenii răspund la o gamă largă de stimuli sexuali. 

2. Vibratoarele au fost inventate drept remediu pentru o afecţioune numită „isterie nervoasă”. Această „boală” era întâlnită, credeau bătrânii, mai ales în cazul femeilor nemăritate, iar simptomele principale erau cheful de sex şi schimbările de dispoziţie. Femeiele care prezentau semne de îmbolnăvire erau duse la fizicieni care, în prezenţa soţilor (în cazul celor care aveau), le masau zonele intime. Mai târziu, „specialiştii” au venit cu ideea unui dispozitiv ajutător, vibratorul de astăzi.

3. Penisul lui Napoleon Bonaparte a fost tăiat de doctorul care îl trata atunci când împăratul a murit. Mulţi ani mai târziu, în 1977, penisul acestuia, care măsura aproximativ 4 centimetri, a fost vândut pe suma de 3.000 de dolari. 

4. În timpul unei partide de sex de 30 de minute se ard în jur de 200 de calorii.

5. Datorită stării de excitaţie, în timpul sexului nu putem simţi mirosurile neplăcute.

6. Bărbaţii cu două penisuri există. Diphallia este o boală care afectează un bărbat din şase milioane. În cazul unora, ambele penisuri sunt funcţionale.

7. O femeie elliberează un singur ovul pe lună, în cele mai multe cazuri, în timp ce o linguriţă de spermă conţine până la 300 de milioane de spermatozoizi. O foarte mică parte din cei din urmă reuşesc însă să supravieţuiască până în uter. 

8. Orgasmele scad riscul bolilor de inimă şi al atacurilor cerebrale în cazul femeilor. De asemenea, micşorează riscul dezvoltării cancerului la sân şi ajută la combaterea depresiei.

9. Oamenii de ştiinţă vehiculează că penisurile bărbaţilor ar fi avut ţepi înainte ca neanderthalienii să umble pe Pământ.

10. Vaginul unei femei are o lungime medie de opt centimetri, însă în timpul stării de excitaţiei volumul său se poate dubla.

11. Când vine vorba de lungime, balena este animalul cu cel mai mare penis de pe pământ, ajungând la o dimensiune de doi metri şi jumătate. Din rândul animalelor de suprafaţă, elefantul impresionează printr-o lungime a penisului de aproape doi metri.

12. Conform unor studii recente, adolescenţii din zilele noastre îşi pierd virginitatea, în medie, în jurul vârstei de 16 ani.

13. În timpul orgasmului, partea din creierul femeilor responsabilă de stările de anxietate şi frică „amorţeşte”, motiv pentru care reprezentantele sexului frumos se relaxează complet şi nu îşi pot coordona foarte bine mişcările.

14. Erecţiile apar chiar şi în cazul fetuşilor, spun oamenii de ştiinţă. Şi mai ciudat este faptul că erecţiile pot apărea şi în cazul bărbaţilor care mor prin spânzurare.

15. Între anii 1770 şi 1784, pe o perioadă de 14 ani, regele Fatefehi din Tonga a făcut sex cu cel puţin o femeie pe zi, ajungând la aproximativ 37.800 de partenere sexuale.

blank