International, Stiri

„12 ani de scavie”, cel mai bun film al anului!

Matthew McConaughey a reuşit să i-a Oscarul pentru rol principal din „Dallas Buyers Club”

61476383

La ediţia a 86-a a premiilor Oscar, cele mai importante premii au fost luate de filmele „12 ani de scavie” şi „Dallas Buyers Club”.

61476354

Cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost aleasa Cate Blanchett, interpreta unei sotii trofeu, cazuta prada depresiei in pelicula „Blue Jasmine”, regizata de Woody Allen. Cate Blanchett: „A fost minunat. Am avut mare noroc ca acest rol a aterizat in viata mea.”

61476356

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar a fost declarata Lupita Nyong’o, pentru rolul din drama „12 ani de sclavie”. Cu ochii in lacrimi, ea i-a multumit regizorului Steve McQueen. Lupita Nyong’o: „Iti multumesc din suflet pentru ca mi-ai dat aceasta ocazie, a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea.”

Oscar-ul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar a fost castigat de Jared Leto, pentru rolul unui transexual diagnosticat cu HIV, din filmul „Dallas Buyer’s Club”. De altfel, pelicula obtinut si Oscar-ul pentru cel mai bun machiaj.

Jared-Leto-Oscars-Winner.ms.030214

Jared Leto: „Premiul acesta este pentru cei 36 de milioane de oameni care au pierdut lupta cu virusul HIV si tuturor celor care v-ati simtit judecati pentru cine sunteti sau pentru persoana pe care ati ales sa o iubiti. In seara aceasta, stau in fata lumii cu voi, si pentru voi. Multumesc.”

Cel mai asteptat premiu al serii, cel pentru filmul anului a fost castigat de pelicula „12 ani de sclavie”, inspirata de o poveste reala de dinaintea Razboiului de secesiune.

Pelicula „Gravity 3D : Misiune in spatiu” a castigat premiul Oscar pentru cele mai bune efecte secundare si cel mai bun regizor.

ellen-jared-leto-pizza-oscars.ls.3214_copy
Ellen DeGeneres a comandat pizza, in timpul spectacolului, pe timpul saruia invitatii de obicei flamanzesc. Jared Leto a fost incantat de oferta

Cel mai bun film de animatie a fost considerat „Frozen”.

Atmosfera a fost intretinuta de Pharell Williams, care a interpretat hit-ul „Happy”, de pe coloana sonora a desenului animat „Despicable Me 2”.

„12 Years a Slave” a primit premiul pentru Cel mai bun film. Marele trofeu a fost primit de întreaga echipă, în frunte cu regizorul Steve McQueen şi producătorul şi actorul Brad Pitt. „Dedic premiul tuturor celor care au îndurat sclavia şi celor care încă se mai luptă cu sclavia şi astăzi”, a spus regizorul Steve Mc Queen.

 

blank
blank