Featured, Life

10 motive pentru care barbatii NU vor sa faca dragoste! Care sunt acestea – FOTO

Cand vorbim despre problemele care apar in viata sexuala a unui cuplu, in general femeia este cea invinovatita ca refuza sa faca sex.

Astfel ca barbatii viseaza mereu sa aiba o viata sexuala activa, iar femeile sunt cele care le naruie visul.

Ei bine lucrurile nu stau mereu asa. Exista si femei care se plang ca sotul nu prea are chef de sex si se intreaba care ar fi cauza acestui comportament neobisnuit. Insa, potrivit specialistilor in domeniu, pofta nestavilita a barbatilor pentru sex este doar un mit urban care se bazeaza pe conceptia gresita ca barbatii vor sa faca sex de fiecare data cand au ocazia.

In continuare va prezentam 10 motive pentru care barbatii NU vor sa faca dragoste.

Viata sexuala # 1: Medicamentatia
Antidepresivele si antihipertensivele (medicamentele care micsoreaza tensiunea arteriala) sunt in general vinovate pentru lipsa de interes sexual a barbatilor. Aceste tratamente pot cauza si disfunctii sexuale.

Viata sexuala # 2: Lipsa somnului
Barbatii pana in 30 de ani vor renunta cu draga inima la somn pentru o partida de amor. Aceasta afirmatie este adevarata, in special, cand relatia este la inceput. Insa, pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, iar relatia are deja cativa ani, o noapte de somn este mult mai tentanta decat o partida fierbinte de dragoste.

Viata sexuala # 3: Nivelul hormonilor
Cel mai important stimulent fiziologic al dorintei sexuale este testosteronul. Tocmai de aceea multi barbati merg la doctor pentru un test al nivelului de testosteron atunci cand libidoul lor este scazut. Informatia este importanta pentru a avea avea o imagine de ansablu a nivelului hormonal al unui barbat, aflarea nivelului testosteronului liber este mult mai importanta atunci cand vorbim de dorinta sexuala. In plus, un nivel ridicat al prolactinei duce la o scadere a libidoului. Astfel atunci cand se banuieste ca barbatul nu mai are chef de sex din motive hormonale se fac analize astfel: testosteronul liber, prolactina si nivelul total al testosteronului in corp.

Viata sexuala # 4: Imaginea de sine
Cand un barbat este cuprins de incertitudine in ceea ce priveste menirea sa pe lume, dorinta de a face sex se afla pe o panta descendenta. Problemele de identitate pot fi cauzate de problemele la job sau lipsa unui job, de confruntarea cu moartea unui membru al familiei, ori ca sistemul sau de valori si credinte a fost dat peste cap etc.

Viata sexuala # 5: Probleme legate de sex
Unii barbati pot experimenta o scadere a libidoului daca nu se simt impliniti din punct de vedere sexual. Aici sunt incluse lucrurile care pot fi legate clar de sex: ce face partenera in timpul partidei de amor sau daca aceasta face glume legate de trupul lui sau simte ca nu este tratat intr-un mod ok. In plus, poate i se pare ca are prea mult de munca intrucat partenera ramane inactiva. Sau poate ca are anumite fantezii pe care stie sau ii este teama ca vor fi respinse de sotie.

Viata sexuala # 6: Conflictele cu sotia
Cand exista probleme intre cei doi parteneri, multi barbati evita sa faca dragoste sau pur si simplu refuza avansurile sotiilor. In acest mod unii dintre ei cred ca-si pedepsesc sotiile. Altii pur si simplu nu se pot focusa pe sex in cazul in care exista conflicte nerezolvate intre ei si sotii.

Viata sexuala # 7: Stresul
Stresul apare in multe forme si poate fi cauzat de: dificultati financiare, imbolnaviri personale sau ale membrilor familiei, provocari la job, dileme parentale etc. Bineinteles exista mult mai multe surse cauzatoare de stres.
Viata sexuala # 8: Masturbarea inlocuieste partenerul de amor
Acesta este un subiect fierbinte de la dezvoltarea internetului. Potrivit unor studii realizate pe acest subiect multi barbati care n-au cautat alte surse de stimulare vizuala (reviste, filme etc) au gasit surse online. Unele cupluri se pot confrunta cu urmatoarea dilema: privirea acestor imagini duce mai degraba la masturbare decat la dorinta de a face dragoste cu partenera?

Viata sexuala # 9: Teama de intimitate
Pentru unii barbati relatiile cu sotiile incep sa fie percepute ca relatiile intre frati. Li se pare ca intimitatea dintre ei este atat de mare incat partidele de amor sunt deja prea mult. Desi pare greu de crezut ca o persoana ar putea avea prea multa intimitate, potrivit expertilor aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze a declinului sexual intr-un cuplu.

Viata sexuala # 10: Dificultati sexuale
Barbatii care se confrunta cu disfunctii erectile, care sufera de ejaculare precoce sau care nu pot ejacula deloc vor evita contactele sexuale. Decat sa mai experimenteze inca un „esec” intr-o cultura obsedata de performanta, acesti barbati aleg sa nu mai faca sex.
In astfel de situatii sotia n-ar trebui sa-si critice sotul, sa-l tachineze sau sa-i puna sub semnul intrebarii barbatia. Avand informatii corecte legate de problemele sotului si apeland la ajutorul unui specialist, cele mai multe dintre cauzele descrise mai sus pot fi rezolvate si astfel viata sexuala a cuplului, precum si, totodata, casnicia vor fi salvate.