Featured, Life

10 metode naturale, şi la îndemâna oricui, pentru a scăpa de arsurile solare

Specialiştii recomandă întotdeauna folosirea unei creme de protecţie solare atunci când ne expunem la soare, însă uneori tot ajungem să avem arsuri solare, fie că am uitat să ne dăm cu cremă, fie că nu era prea puternică.

Arsurile solare se pot transforma, în cele mai grave cazuri, în umflături cu apă şi ulterior pielea se decojeşte.

1. Soluţii pentru după expunerea la soare

Acest tip de soluţii se găsesc în farmacii, dar şi în supermarketuri şi sunt concepute special pentru a ajuta la vindecarea pielii arse de soare.

Este recomandată una pe bază de aloe vera deoarece se ştie că planta are proprietăţi benefice în tratarea pielii.

2. Scade-i temperatura

Foloseşte ceva care să te ajute să scazi temperatura pielii care a fost expusă la soare şi riscă să se transforme în arsură solară sau chiar şi în cazul în care deja au apărut.

De exemplu, foloseşte o compresă în care pui nişte cuburi de gheaţă, apoi aplic-o pe suprafaţa afecta a pielii. Nu este recomandat să foloseşti gheaţa direct pe piele deoarece ţi-o poate afecta şi mai rău.

În funcţie de cât de gravă este arsura, foloseşte metoda de mai multe ori.

3. Iaurtul

Metoda este destul de cunoscută, însă nu există o explicaţie cu adevărat fondată. Totuşi, se pare că iartutul are un pH mai mare ceea ce contribuie în repararea pielii.

4. Ceaiul

După ce te-ai bucurat de un ceai rece de vară, foloseşte pliculeţul tot rece şi aplică-l pe zona afectată a pielii. Datorită acidului tanic pe care îl conţine, ceaiul contribuie la scăderea temperaturii din zona pielii afectate.

5. Consumă multe lichide

De obicei, atunci când suferim de arsuri solare este destul de probabil să fim şi deshidrataţi. aşadar, este foarte important să consumăm câvt mai multe lichide, mai ales ţinând cont că vara eliminăm destul de multă apă rpin traspiraţie.

6. Laptele

O compresă îmbibată în lapte rece te va ajuta să ameliorezi arsura solară. Acesta conţine vitamina A şi vitamina D, aminoacizi, acid lactic şi grăsimi, precum şi proteine. Toate aceste ingrediente contribuie la regenerarea pielii.

7. Analgezicele

Dacă durerea este atât de mare, poţi apela la ibuprofen sau paracetamol. Dar fii foarte atent la toate informaţiile de pe prospect sau întreabă farmacistul.

Totuşi, dacă arsura solară începe să prezinte umflături sau piele începe să se desprindă, ar trebui să te vadă un doctor.

8. Cremele

Cremele bazate pe hidrocortizol contribuie la reducerea senzaţiei de arsură, a celei de mâncărime şi reduc inflamaţia.

9. Castravetele

Castraveţii conţin antioxidanţi naturali care contribuie la reducerea temperaturii de la nivelul pielii afectate.

Deşi nu există dovezi certe că funcţionează datorită acestui lucru, totuşi, feliile reci de castravete te ajută să reduci temperatura.

10. Vitamina E

Antioxidantul este cunoscut pentru efectul în reducerea inflamaţiilor. Poţi folosi o cremă ce conţine vitamina E sau un ulei pentru aplicarea directă pe piele sau ia în mod regulat un supliment pentru a avea o piele cât mai frumoasă.

Foto: Pixabay