Sfaturi pentru obţinerea permisului de conducere

 

Sfaturi pentru obţinerea permisului de conducere
Sfaturi pentru obţinerea permisului de conducere

 

S-a criticat timp îndelungat modul în care s-au obţinut carnetele de şofer în judeţul Argeş şi ilegalităţile făcute de anumiţi poliţişti. Tocmai de aceea, examenul de conducere a devenit mai strict. Elevii şcolilor de şoferi trebuie să cunoască foarte bine legislaţia rutieră şi să stăpânească maşina în orice situaţie.

Pregătirea pentru examenul auto, proba teoretică – sala

Odată ce au parcurs legislaţia rutieră, elevii îşi pot testa cunoştinţele rezolvând online chestionare DRPCIV. La „sală” se vor confrunta cu aproape aceleaşi întrebări, în condiţii similare: proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere se dă la calculator, cu limită de timp.

Codul Rutier se explică şi în cadrul orelor de legislaţie organizate de şcolile de şoferi. Este recomandat să nu se lipsească de la aceste cursuri, pentru o pregătire eficientă înainte de examenul oficial. Dacă se rezolvă teste online înainte de a participa la cursuri, elevii care au nelămuriri cu privire la răspunsurile corecte de la chestionare le pot nota, urmând să întrebe instructorul de la şcoala de şoferi.

Pregătirea pentru examenul auto, proba practică – traseul

În cazul în care instructorul nu are iniţiativa, elevii ar trebui să-i solicite exersarea următoarelor manevre: parcarea laterală, plecarea din rampă, mersul înapoi. Ar fi util ca elevul să exerseze atât pe străzi înguste, printre blocuri, cât şi pe bulevarde.

Cele mai importante şcoli din judeţul Argeş, conform statisticilor publicate de DRPCIV cu privire la rezultatele obţinute în anul 2013, sunt următoarele:
1. Şcoala de conducători auto din SMMMSFT Basarab I, cu instuctorii Radu Ionuţ, Florea Adrian, Dumitru Gabriel, Bunău Bogdan, Gheorghe Daniel, Bădoi Florin, Dinu Mircea, Giura Daniel, Matei Ilie Iulian, Ana Robert, Elisei Dumitru, Ştefan Dumitru. Elevii lor au avut un grad de promovabilitate de peste 80%.
2. Şcoala de soferi nr. 1, în cadrul căreia cei mai buni intructori sunt tot cei menţionaţi anterior.
3. Fai Drive Electronique, cu instructorii Georgescu Ionel Neofit şi Ilie Corneliu. Gradul de promovabilitate al elevilor instruiţi de aceştia a fost de peste 70%.
4. Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, cu instructorul Muraru Nicolae Şerbanel. Din 11 elevi înscrişi la examenul auto, 7 au obţinut carnetul de şofer.

Pentru a trece cu bine de examenul auto, cei care aspiră să devină şoferi ar trebui să se interese care sunt cei mai buni instructori şi să rezolve cât mai multe chestionare DRPCIV. Încercările repetate de a obţine permisul de conducere implică mai multe costuri pentru elevi.