Chiar dacă domeniul construcțiilor a avansat atât de mult și a extins cartierele, a creat noi spații de locuit, din păcate rămâne o problemă de actualitate alimentarea cu apă în unele zone. Inexistența unui sistem de distribuție a apei i-a îndemnat pe mulți să își găsească soluții pe cont propriu. Își doresc viață liniștită la casă, însă trebuie să aibă și ceva investiții în plus, pentru a se bucura de alegerea făcută. Vorbim despre instalarea unei pompe submersibile.

De găsit pompe submersibile este extrem de ușor. Magazinele de profil au o ofertă vastă și aici poate fi amintit și magazinul de nișă Shop Einstal. Sute de modele de pompe sunt înșiruite aici. Capacități diferite, cu debite pe măsură (de la 1,2 metri cubi per oră și până la cele de 27 m cubi/h), varietate în funcție de marcă, diametrul de refulare și multe alte detalii tehnice ar putea aduce confuzie pentru oricine.

Să înțelegem cum funcționează

O pompă submersibilă drenează sau pompează apa, astfel încât aceasta să ajungă la utilizator pentru consum sau să poată fi folosită mai ușor pentru diverse activități din gospodărie – cel mai adesea irigațiile presupun o astfel de nevoie.

Pompa este imersată și funcționează numai fiind scufundată în apă, niciodată în afara ei. Motorul acesteia este însă închis ermetic și astfel nu este afectat de apă. Va asigura că apa ajunge la suprafață fără vreun efort din partea utilizatorului. Însă are nevoie, mai întâi de toate, să fie aleasă corect și montată în același stil.

Cum se plasează în raport cu funcționarea unui hidrofor

Cel mai adesea există o comparație făcută între pompa submersibilă și hidrofor. Până la urmă ambele sisteme asigură apă curentă, însă diferența este și cum fac asta. Alegerea ar putea depinde și de adâncimea sursei de apă. Pentru adâncimi mai mari de 8 m doar pompa este indicată. În plus, principiul de funcționare este de asemenea diferit.

Hidroforul aspiră apa, în timp ce o pompă submersibilă o împinge spre suprafață. Hidroforul stă la suprafață și necesită și o cameră tehnică pentru a funcționa corect.

Dacă este să subliniem și alte diferențe ar trebui spus de asemenea că o pompă este auto amorsată în timp ce hidroforul trebuie amorsat și că o pompă submersibilă este, dovedit, mai eficientă în funcționare cu până la 30 de procente față de cum funcționează un  hidrofor.

Citeste si...
Mos Craciun va cobori doar pe cosurile de fum, prevazute cu burlane de calitate!

Dețin o fântână – ce pompă submersibilă voi folosi

Printre principiile de alegere pentru o pompă submersibilă se numără și sursa de apă. Poate fi vorba de o fântână – de altfel acestea sunt și cazurile mai des întâlnite –, dar poate fi vorba și de o sursă de apă de suprafață. Pentru cei care dețin o fântână și se vor folosi de aceasta drept sursă de apă pentru instalarea unei pompe submersibile vor avea nevoie de una fixă, în timp ce pentru o sursă de apă de suprafață pompa poate fi ușor de mutat și utilizată pentru mai multe aplicații.

Luați în calcul înălțimea maximă de refulare și cât de calitativă este apa. Majoritatea producătorilor oricum specifică la ce tip de apă poate fi folosită pompa. Aceasta integrează un filtru și permite un nivel maxim de impurități ce poate trece prin el, astfel încât să nu se blocheze întreg circuitul. Pentru o exploatare corectă și sigură, în alegerea tipului de pompă submersibilă trebuie ținut cont și de sursa de alimentare sau de aciditatea apei, de debitul necesar și de presiunea la punctul de consum.

Pompe submersibile, achiziționate de la surse sigure

Puteți cere oricând sfatul consilierilor din magazinele de nișă. Avantajos este că aleasă corect, o astfel de pompă este și ușor de instalat. Veți primi sfaturi și o schiță de montaj în acest sens, dacă achiziția este făcută de la Shop Einstal. Există oferte ce cuprind toate cele necesare pentru montaj, kit complet. Prețurile diferă în funcție de tipologia pompei și capacitatea acesteia, de la 300-400 de lei și până la peste 2.000 de lei.

Contact Shop Einstal

Magazin online www.shop-einstal.ro și offline situat în șoseaua Mihai Bravu nr.540-562 complex Impact Center, sector 3, București – 0766.261.389 – 0766.261.392 – 0786.124.777.