Life, Stiri

Lecţii de sex de la franţuzoaice

french_2413103b

Conform specialiştilor, “nu destinaţia, ci călătoria contează”. Tot ei, subliniază că, dacă aruncăm o privire la statistici, „atunci am face bine să îmbrăţiţăm această idee, spre bunăstarea noastră psihică şi emoţională: „doar 16% din partenerii unui cuplu ating orgasmul la fiecare partida de sex, iar restul mimează”. Sfatul specialiştilor este acela că ar trebui să ne oprim din goana după orgasm şi să ne bucurăm trupeşte de partenerii noştri.

Al doilea: Vârsta nu trebuie să afecteze sexul. Peste 90% dintre franţuzoaice sunt active sexual şi după împlinirea vârstei de 50 de ani. Mai mult, odată cu înaintarea în vârstă, sexul în sine devine şi mai placut, mai relaxant, mai satisfăcător decât în tinereţe, când presiunea constantă a performanţei sexuale şi si a lipsei de timp determină multe persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani să facă sex după principiul: “Hai acum, că nu ştiu când mai apucăm”.

Al treilea: A cocheta. Franţuzoaicele, cu iubit, măritate, nemăritate, în concubinaj sau nu, flirtează din belsug, iar acest obicei nu este considerat condamnabil. A cocheta este un mod de viata si nu implica infidelitate sau lipsa de respect fata de partener. „Este o formă de seducţie, care se menţine însă la un joc de societate devenit stil de viaţă pentru franţuzoaice”, spun specialiştii.

Al patrulea: Arta romantismului de cursa lungă. Rata relaţiilor stabile, monogame este mai mare în rândul francezilor decât, spre exemplu, în rândul americanilor. În ciuda stilului de viaţă “cochet”, francezii au relaţii mai stabile pe termen lung. Cum fac? Ştiu să păstreze viu romantismul în cuplu. Partenerii nu încetează a se vedea ca iubiţi, amanţi şi după căsătorie, faţă de cum se întâmpla adesea în unele cupluri în care, după ani de căsnicie, cei doi se comportă mai degrabă ca locatari în acelaşi apartament.

Mai mult, francezii nu se grăbesc. Este ca şi cum ei se înhamă cu plăcere la un maraton amoros, în timp ce restul lumii preferă sprinturile de scurtă durata. „Ceea ce ar trebui să învăţăm din stilul de viaţă francez este că avem timp, nu trebuie să ne grăbim, să ardem tot ce se poate arde şi să nu încetăm niciodată să ne privim partenerii ca amanţi.

Al cincilea: Căsătoria nu este alfa şi omega. „Asta nu înseamnă că cuplurile franceze nu împart totul în casă şi că nu fac copii, doar că nu pun preţ pe o amărâtă de hârtie oficială”.

Al şaselea: Puţină reţinere păstrează misterul. Actriţa şi cântăreaţa franţuzoaică Arielle Dombasle spunea că o femeie nu trebuie să umble niciodată complet dezbrăcată în faţa bărbatului ei. Al şaptelea: Să faci tu prima mişcare. Femeile franţuzoaice devin tot mai încrezătoare în propriile forţe sexuale, motiv pentru care tot mai multe reprezentante ale sexului frumos rup bariere şi calcă în picioare preconceptia potrivit căreia “bărbatul face primul pas”.

Concluzia specialiştilor este că nu se ştie cât de mult ajută aceste lucruri, dar cu siguranţă putem lua frâiele în mâini atunci când ne dorim ceva!