Alec Baldwin
International

Alec Baldwin este acuzat că ar fi „jucat ruleta rusească″⁣ înainte de a împușca o colegă pe platoul de filmare

Actorul Alec Baldwin, care a împușcat mortal o directoare de imagine, Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al filmului western „Rust″, ar fi „jucat ruleta rusească″⁣ atunci când a tras cu o armă, fără a respecta regulile de siguranţă în vigoare în industria cinematografică, se arată în plângerea depusă, miercuri, de Mamie Mitchell, supervizor de scenariu pe platoul de filmare, scrie BBC.

Mitchell a depus plângerea împotriva actorului la un tribunal din Los Angeles și îi vizează, de asemenea, pe asistentul de regie David Halls, cel care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin spunându-i că este inofensivă, şi pe armurierul filmărilor, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipă.

De asemenea, conform scenariului, actorul nu ar fi trebuit să tragă. „Nu era nimic în scenariu despre arma cu care ar fi trebuit să tragă Baldwin sau orice altă persoană”, se arată în plângere.

„Evenimentele care au condus la declanşarea de către domnul Alec Baldwin a unei arme încărcate nu sunt o simplă neglijenţă, dimpotrivă, din punctul nostru de vedere, domnul Baldwin a ales să joace ruleta rusească atunci când a folosit o armă fără să o verifice şi fără ca armurierul să fi făcut acest lucru în prezenţa lui″⁣, a declarat avocata Gloria Allred, reprezentanta lui Mamie Mitchell, într-o conferinţă de presă organizată la Los Angeles. „⁣Comportamentul său şi al producătorilor ⁣Rust⁣ a fost periculos″⁣, a spus Allred.

Regulamentul de siguranţă din industria cinematografică din SUA stipulează că armurierul trebuie să îi arate în mod explicit unui actor că arma pe care urmează să o folosească este sigură şi abia apoi să i-o predea în mod direct. „Domnul Baldwin ştia că aceasta era regula şi că era încălcată. Şi nu a verificat el însuşi arma″⁣, a spus avocata.

Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 24 de ani, a susţinut în repetate rânduri că nu știa de prezenţa muniţiei reale pe platourile producţiei.