Emilia Șercan
Actualitate

Emilia Șercan, nominalizată la un premiu pentru investigația plagiatului în teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

Emilia Șercan, jurnalista care a făcut mai multe dezvăluiri despre plagiate politicienilor, inclusiv în cazul premierului Nicolae Ciucă, a fost nominalizată la Premiul de jurnalism de investigație AllforJan.

Emilia Șercan a scris pe pagina personală de Facebook: Tocmai am aflat că am fost nominalizată la premiul de jurnalism de investigație #AllForJan…Articolul pentru care am primit nominalizarea este cel despre teza de doctorat plagiată a premierului Nicolae Ciucă, publicat pe PressOne în ianuarie 2022. După acel articol a pornit operațiunea de kompromat împotriva mea pe care, un an mai târziu, parchetul refuză, prin inacțiune, să o investigheze”.

Nu se știe încă dacă teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă este un plagiat

Emilia Șercan l-a acuzat pe premierul Nicolae Ciucă că a plagiat în teza de doctorat, însă instituția abilitată nu a reușit nici până astăzi să verifice lucrarea prim-ministrului. În luna septembrie, sursele G4Media spuneau că la Parchetul General ar fi în lucru un dosar privind procedura de repartizare aleatorie în care liberalul a obținut anularea sesizărilor de plagiat.

blank