NATO
International

Ministerul rus de Externe: SUA și NATO au transformat Ucraina într-un teren de testare a armele furnizate acolo

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Statele Unite și aliații NATO au transformat Ucraina într-un teren de testare pentru armele furnizate acolo.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că SUA și aliații NATO au transformat Ucraina într-un teren numai bun de a testa armele care sunt aduse acolo.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a menționat că aceste acțiuni mărturisesc transformarea Ucrainei de către Statele Unite și NATO „într-un adevărat teren de testare a sistemelor lor moderne de arme în condiții de luptă”.

Ruşii au dovada că s-au folosit inclusiv obuziere suedeze moderne

Ministerul de Externe a anunțat, de asemenea, că Rusia are informații potrivit cărora în atacul lansat, la 18 decembrie, de armata ucraineană asupra Donețkului, au fost folosite inclusiv obuziere suedeze.

„În timpul atacului de ieri de la Donețk , Forțele Armate ale Ucrainei au folosit, printre altele, obuziere suedeze „Archer”, care sunt supuse unei „alterări”, se arată în raport.

„Este încă o dovadă a faptului că SUA și aliații lor din NATO au transformat Ucraina într-un adevărat poligon de testare în condiții de luptă a sistemelor lor moderne de armament”, a declarat Ministerul de Externe.

Ministerul de Externe rus a mai declarat că prețul acestor „experimente” ale NATO şi SUA sunt doar viețile oamenilor.

Acuzaţii extrem de grave aduse Ucrainei cu privire la moartea civililor

Ministerul rus de Externe a mai declarat că tăcerea Occidentului cu privire la uciderea populației rusești și rusofone de către armata ucraineană arată că, la nivel mondial, naziștii și complicii lor s-au ridicat din nou în toată splendoarea lor.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a mai subliniat; „E clar vizibil” că armata ucraineană vizează în mod deliberat civilii.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a spus că toate echipamentele militare pe care Grecia le-ar putea trimite în Ucraina vor fi „distruse”, în ciuda faptului că posibile astfel de livrări de arme ar fi o „încălcare gravă” a acordurilor dintre Moscova și Atena, scrie m.gazeta.ru.

blank