Volodimir Zelenski
International

Volodimir Zelenski simte presiune din partea Occidentului: Ucraina nu ar trebui să-și schimbe obiectivele

Volodimir Zelenski a subliniat recent că Ucraina și lumea liberă nu ar trebui să-și schimbe obiectivele pe fondul declarațiilor Federației Ruse despre negocieri. Anunțul liderului de la Kiev a venit în contextul în care Occidentul dă tot mai des semnale că vrea o pace negociată.

O dau la pace? Volodimir Zelenski simte presiune din partea Occidentului: Ucraina nu ar trebui să-și schimbe obiectivele

Așadar, președintele ucrainean a susținut că Rusia trebuie să piardă războiul și să poarte întreaga responsabilitate pentru ceea ce a declanșat, iar orice altă opțiune nu ar însemna o victorie.

„Evident, dictatorul a pierdut. Cu toate acestea, el face tot posibilul pentru a se asigura că Rusia continuă să lupte, doar pentru a nu recunoaște față de sine și în fața altora că a fost făcută o greșeală istorică”, a declarat Volodimir Zelenski în timpul unui discurs online rostit la ceremonia de decernare a Premiilor pentru Democrație „Madeleine Albright”.

De asemenea, liderul de la Kiev a spus că Ucraina și lumea liberă nu ar trebui să-și schimbe obiectivele și valorile pentru vreun compromis.

„Ucraina și lumea liberă, cu siguranță, nu ar trebui să-și schimbe obiectivele și nu ar trebui să-și schimbe valorile pentru vreun compromis, dacă dictatura se teme să-şi recunoască greșeala și ademeneşte cu un răgaz în lupte… Trebuie să protejăm pe deplin libertatea și să garantăm securitatea democraţiei noastre. Cel care a început războiul neprovocat și criminal trebuie să piardă și să poarte responsabilitatea. Ucraina și lumea trebuie să primească garanții de pace, stabilitate și securitate”, a completat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski, mesaj special de Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei

Anterior, Zelenski a transmis un mesaj special, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Astăzi este ziua recunoştinţei noastre. Exact aceasta este însemnătatea lui 6 Decembrie – şi este pentru totdeauna. Acum, doar în acest fel va sărbători poporul nostru Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei – cu cuvinte de recunoştinţă, sentimente de recunoştinţă, lacrimi de recunoştinţă. Când Ziua Forţelor Armate într-un stat este o sărbătoare a recunoştinţei, sunt sigur că un astfel de stat nu poate fi învins şi nu poate fi frânt. Şi astăzi vedem asta cu toţii şi am mai văzut-o.

De opt ani şi 286 de zile, Forţele Armate ale Ucrainei apără frumoasa noastră ţară de ocupant, de agresiunea rusească. Mii de ucraineni şi-au dat viaţa pentru a veni o zi când niciun ocupant nu va mai rămâne pe pământul nostru şi toţi oamenii noştri vor fi liberi din nou”, a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Maryinskyi.

blank