PSD
Actualitate

PNL lasă PSD fară voturile pensionarilor. Premierul Ciucă: „Propunerea PNL este ca pensiile să crească cu 15%”

Premierul Nicolae Ciuca (PNL) a anuntat, luni seara, ca PNL propune ca pensiile sa creasca cu 15%, un procent mult mai mare decat cel anuntat de PSD – 10%.

„Am discutat la nivelul partidului ca trebuie sa gasim solutia prin care sa acoperim cresterea inflatiei, care e peste 15%. Daca bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a declarat Ciuca.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, are o noua reactie critica fata de intentiile lui Klaus Iohannis si ale PNL ca pensiile sa fie marite cu 15%. PSD anuntase anterior o marire de doar 10%, astfel incat Ciolacu cauta acum nod in papura pentru a explica de ce procentul de 15% nu este bun.

„De la 1 ianuarie, pensiile se maresc categoric! Dar imi doresc o crestere corecta si echitabila, care sa nu fie inghitita imediat de inflatie. De aceea trebuie sa rezolvam problema energiei- care provoaca cea mai mare inflatie, dar si cea a pensiilor speciale.

Si imi doresc ca statul sa ii ajute mai mult pe cei cu pensii mici, care se descurca tot mai greu in aceste vremuri complicate.

De ce spun asta?! Pentru ca o persoana cu 10.000 de lei pensie, ar primi un plus de 1.500 de lei la o crestere de 15%. Este corect fata de cel care are o pensie de pana in 2.000 de lei caruia i se aplica acelasi procent?! Eu cred ca nu!

Punctul de pensie trebuie sa creasca, dar statul nu trebuie sa risipeasca banii, ci sa ii sprijine tintit pe cei cu venituri mai mici.

De aceea nu e vorba de procentul in sine, ci de de cum folosesti banii pe care ii ai pentru a-i sprijini cu adevarat pe cei care au nevoie de ajutor”, a transmis Ciolacu pe Facebook, marti seara.

Marcel Ciolacu a declarat anterior, intrebat sambata la Bacau cum comenteaza faptul ca presedinta Senatului Alina Gorghiu l-a acuzat pe liderul PSD ca furnizeaza informatii eronate si minte privind marirea pensiilor, ca nu il intereseaza sa comenteze acest aspect. El a sustinut ca, daca nu era PSD la guvernare”, atunci nu era majorata nicio pensie.

„Mai aveti si vreuna a lui Rares Bogdan, ca stam aici vreo jumatate de ora. Nu ma intereseaza ce spune. Nu comentez. Eu comentez ce spun eu. Daca nu am fost explicit, pot sa comentez. Ce vreau sa spun foarte clar ca, daca nu era PSD la guvernare, nu se majora nicio pensie si doamna Gorghiu stie acest lucru.

A mai fost un moment in care era un prim-ministru liberal si acelasi presedinte al Romaniei care au spus ca intai sa fie sustenabil totul si pe urma, ca nu este o prioritate marirea pensiilor, cand ne tineau in casa si altii furau”, a afirmat Marcel Ciolacu, intrebat intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la Bacau cum comenteaza declaratiile Alinei Gorghiu potrivit carora presedintele PSD a lansat niste informatii eronate cu privire la majorarea pensiilor.

blank