Marcel Ciolacu
Politic

Marcel Ciolacu: S-a încheiat cutuma prin care președintele partidului este automat și candidatul la președinție

Social-democrații trebuie să accepte chiar și o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinția României, a declarat sâmbătă Marcel Ciolacu la conferința de alegeri a organizației județene Bistrița-Năsăud.

Marcel Ciolacu: Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. 

Una dintre primele decizii pe care leam  luat a fost de a lărgi forumul de decizie.

S-a încheiat cutuma prin care președintele partidului este automat și candidatul pentru funcția de președinte. Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți”, a mai declarat Ciolacu.

blank