Simion
Politic

Simion, populism extrem. După ce senatorii AUR a votat să-și mărească salariile, acum afirmă că este „bătaie de joc”

Grupul parlamentar AUR va solicita, in plenul Camerei Deputatilor, respingerea Ordonantei de urgenta prin care se maresc salariile parlamentarilor si primarilor, „un artificiu rusinos prin care la Senat, cu 10 minute inainte de vot, s-a introdus un amendament al UDMR”, a declarat marti presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), George Simion.

George Simion: „Grupul parlamentar AUR va solicita astazi respingerea Ordonantei de urgenta prin care se maresc salariile parlamentarilor si primarilor. Este un artificiu rusinos prin care la Senat, cu 10 minute inainte, s-a introdus un amendament al UDMR-ului. Camera Deputatilor este camera decizionala si vom cere azi in plen, si asteptam reactia celorlalte forte parlamentare care au spus ca nu ar vota si nu ar sustine asa ceva, sa respinga si pentru parlamentari, si pentru primari.

E important ca opinia publica sa stie ca acel amendament rusinos, introdus cu 10 minute inainte de vot de UDMR, nu este in vigoare, e o bataie de joc. Romanii sunt suparati, mai ales in actualele restrictii care se impun, care nu mai sunt de circulatie, dar sunt de natura materiala”, a precizat Simion, la o conferinta de presa.

Senatorii AUR au votat insa toti in favoarea ordonantei, in baza careia si salatii parlamentarilor vor creste cu 25%.

Potrivit unor surse parlamentare, partidele din coalitie au decis ca majorarile sa se aplice doar la administratia locala, iar parlamentarii sa ramana cu indemnizatiile inghetate.

PSD a cerut in sedinta de plen trimiterea proiectului la comisia de munca.

”Pentru a elimina suspiciunile aparute in spatiul public in ultima perioada, dar si pentru a indrepta o eroare majora facuta de colegii de la Senat, va rog sa acceptati ca membrii Comisiei pentru Munca sa se reuneasca in paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputatilor de a elimina din legea trecuta de Senat cresterile salariale pentru parlamentari”, spune Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD.

Propunerea PSD a fost adoptata cu 170 de voturi pentru si 5 abtineri.

„USR a fost singurul partid care a votat impotriva cresterii salariilor demnitarilor la Senat. Ceea ce am vazut mai devrem a fost un festival al ipocriziei”, a afirmat si deputatul USR Ionut Mosteanu.

Senatul a votat, in plenul de miercuri, cu 91 de voturi „pentru”, 22 „impotriva” si patru abtineri, un proiect de aprobare a unei ordonante in care a fost introdus un amendament care prevede majorari salariale ale demnitarilor. In urma cu cateva ore, Curtea Constitutionala admisese sesizarile USR pe proiectele de lege privind majorarile salariale din sistemul public, care prevedeau cresterea indemnizatiilor parlamentarilor.

De asemenea, ministrul Dezvoltarii Cseke Attila a declarat ca nu cunoaste ce presupun amendamentele UDMR din legea adoptata miercuri de catre Senat privind majorarea indemnizatiile parlamentarilor, primarilor, presedintilor de consilii judetene si locale, insa din punctul de vedere al Uniunii „pe inflatie asa cum toti bugetarii au primit o crestere salariala, e corect ca adminstratia locala sa beneficieze de acelasi regim”.

blank