IT&C

Cum sa alegi o agentie SEO?

Daca stii sau nu  sa alegi o companie SEO buna poate face diferenta intre o campanie de crestere a traficului de succes si una fara rezutate.

O campanie buna de optimizare a motorului de cautare este o cerinta necesara de marketing pentru fiecare afacere. Din pacate, prima pagina a motoarelor de cautare este greu de patruns, din moment ce fiecare afacere doreste sa apara in topul rezultatelor de cautare conform cuvintelor lor cheie. Pentru a avea o prezenta online, o afacere are nevoie sa investeasca intr-o campanie eficienta de marketing online cu o companie care poate produce rezultate.

Alegerea unei agentii SEO potrivite poate fi o sarcina intimidanta, in special luand in considerare numarul crescand al firmelor SEO. Aici poti gasi niste aspecte de tinut in vedere si de considerat cand alegi o companie SEO.

 

1.     Verifica portofoliul agentiei

Uita-te la munca lor, incepand cu website-ul agentiei. Si-au optimizat cu succes site-ul pentru motoarele de cautare? Apar la cautarile continand cuvintele lor cheie? Daca nu au reusit sa isi dezvolte ei insisi o prezenta online excelenta, este foarte probabil sa nu te poata ajuta nici pe tine. Arunca o privire si peste alte companii pe care le-au promovat si verifica-le ranking-ul pe Google.

2.     Alege o companie etica

Inainte sa faci cercetari despre companii SEO, este o idee buna ca orice detinator de afacere sa se familiarizeze cu bazele SEO. A sti cum functioneaza, ce este si cum se ating obiectivele in mod realist este important cand trebuie sa distingi practicile SEO etice de cele dubioase.

Inainte de a semna un contract cu o companie SEO, asigura-te ca respecta regulile motoarelor de cautare. SEO-urile Black Hat, care este un termen pentru practici de optimizare imorale, pot produce trafic rapid, dar intr-un final iti vor aduce interzicerea unei prezente online. Agentia respectiva lucreaza intern sau exetrnalizeaza unor terte parti din alta tara?

3.     Nimeni nu poate garanta rezultate

In aceeasi categorie cu etica, fii atent la ce iti garanteaza o agentie. Daca o companie spune ca “garanteaza” un anumit loc pe Google, sau un anumit numar de vizitatori pe site-ul tau, evita-i. Este imposibil ca cineva sa promita un anumit loc, din moment ce Google refuza plata pentru a prioritiza cereri sau a oferi ranking mai inalt, deci promisiunea pe care o cauti este ca ei se vor ghida dupa regulile motorului de cautare pentru calitatea muncii si procesului de optimizare.

Algoritmul de cautare Google este actualizat si modificat constant. Este important sa alegi o agentie care ramane la curent cu aceste actualizari si cu ultimele schimbari facute.

4.     Verifica evaluarile unei companii SEO

Verifica testimonialele si evaluarile sau parerile pentru agentia SEO cu care este posibil sa lucrezi. Pe langa testimonialele de pe website-ul lor, cauta si alte comentarii online. Daca au numeroase evaluari negative, este foarte probabil sa le gasesti. De asemenea, verifica si retelele lor sociale pentru a vedea cum interactioneaza online si sa iti faci o idee despre modul lor de lucru.

5.     Pretinde transparenta

Daca o companie este dispusa sa iti raspunda la toate intrebarile si sa clarifice in intregime orice dubii prin a oferi informatii SEO, este un somn bun. Fii atent la companiile care pot tine secrete despre procesele, practicile si angajatii lor. Daca ascund ceva, este probabil sa practice SEO black hat si sa faca operatiuni imorale. SEO-ul nu este imposibil, si nici nu e o formula secreta. O firma buna de SEO va impartasi procesul de lucru, va explica de ce fac lucrurile intr-un anume mod, si te va invata mai multe despre ce inseamna SEO si cum functioneaza.

6.     Nu exista iefitn, rapid si usor

Desi serviciile de marketing online sunt cele mai accesibile modalitati de promovare, SEO-ul adecvat necesita timp si finantare. Pentru ca este un proces mai lung si nu poate fi facut peste noapte, orice companie care pretinde o singura plata, probabil nu merita. Motoarele de caurare isi schimba algoritmul constant si marketing-ul pe internet ar trebui sa fie un proces gradual si continuu pentru a ajunge in timp la cele mai bune rezultate. O modalitate mai buna cu o agentie SEO este un contract lunar sau anual pentru a te asigura ca agentia SEO metine rezultatele si iti promoveaza site-ul continuu.

7.     Furnizeaza mai mult decat un singur raport

Inainte sa semnezi cu o companie, intreaba-i cum raporteaza rezultatele. Google Analytics este o modalitate buna, dar mai mult, este important ca ei sa analizeze incotro se inderapta site-ul si ce functioneaza si ce nu. Cele mai bune firme SEO au grija de planul tau de marketing bazandu-se pe rezultatele din lunile trecute. Asigura-te ca nu iti prezinta doar numere, ci o analiza si o interpretare a observatiilor pentru a-ti ajuta compania sa avanseze.

 

 

Cum iti alegi compania SEO este important

Daca afacerea ta este in cautarea unei agentii SEO cu experienta pentru a se ocupa de prezenta ta online, asigura-te ca aduci in discutie subiectele din acest articol. Desi exista cu siguranta niste practici SEO black-hat dubioase, exista de asemenea si multe companii SEO care pot ajuta reputatia afacerii tale sa creasca intr-un mod bun.

 

 

 

blank