Florin Cîțu
Politic

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor. Ce plănuiește Guvernul Ciucă

Florin Cîțu, președintele PNL, i-a răspuns joi, 27 ianuarie, lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, după ce oficialul social-democrat a dat vina pe Virgil Popescu și tabăra liberală pentru criza din energie.

Fostul premier Florin Cîțu a explicat pe lângă problemele din energie, Guvernul are în vedere și reforme în ceea ce privește pensiile și salarizarea.

„Ne interesează reforma pensiilor, toate pensiile să se bazeze pe un sistem de contributivitate și să fie sustenabile, să nu fie probleme cu plata pensiilor în 2030, de exemplu. Pensia nu trebuie să fie mai mare decât salariul.

În PNRR am trecut ca toate pensiile să se bazeze pe criteriul de contributivitate. Trebuie să eliminăm din spațiul public modalitatea de crește veniturile doar la presiunea socială și doar pe criterii populiste. Trebuie să știe fiecare cum vor crește pensiile și salariile.

Florin Cîțu promite „lapte și miere”: „Putem face reformele fără să creștem taxe și impozite, vă garantez acest lucru”
Ne interesează reforma salarizării, toate veniturile să fie legate de performanță. Ne interesează reforma administratiei publice. Și bineînțeles, ‘România Educată’, reorganizarea administrativ-teritorială.

Va fi un moment revoluționar pentru România, nu poți să faci salturi în dezvoltarea unei țări dacă nu-ți asumi reforme. Le putem face fără să creștem taxe și impozite, vă garantez acest lucru”, a declarat Cîțu, într-o conferință de presă.

blank