Leonard Orban
Featured, Politic

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, părăsește echipa lui Iohannis. Care este motivul

Leonard Orban, fratele mai mic al lui Ludovic Orban și consilier prezidențial în echipa lui Iohannis, a fost eliberat, marți, din funcție. Plecarea lui s-a produs chiar în ziua în care fosul lider PNL și-a anunțat demisia din grupul parlamentar liberal.

Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a lui Leonard Orban, a anunțat Administrația Prezidențială. Motivul? Acesta ieșe la pensie!

Potrivit informațiilor difuzate în spațiul public, acesta este fratele mai mic al lui Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, care tocmai a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților și din grupul parlamentar PNL. Nu se știe dacă ieșirea la pensie a lui Leonard are legătură cu situația lui Ludovic.

Cine este Leonard Orban
Leonard Orban deține actuala funcție de consilier prezidențial din ianuarie 2015. Anterior, în perioada 2010 – 2011, el a fost consilier prezidenţial pentru Afaceri europene. Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a ocupat postul de ministru al Afacerilor europene. În această funcție, el a condus domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene.

Leonard Orban este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului.

În anul 2002, fostul consilier prezidențial a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler. Decorația i-a fost atribuită pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

blank