Ludovic Orban
Featured, Politic

Ludovic Orban pune tunurile pe Cîţu înaintea moţiunii: Criza politică provocată cu acordul lui Iohannis a aruncat țara în aer. Cîțu, un pion care poate fi sacrificat

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că premierul este un pion care poate fi sacrificat oricând de președintele Klaus Iohannis.

Fostul lider al PNL și președintele demisionar al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a mers la citirea moțiunii de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului Cîțu. La cererea presei, Ludovic Orban a comentat cea mai speculată variantă a momentului, o posibilă demisie a premierului Cîțu înainte de votul pe moțiune.

„Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar pe toată durata interimatului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că el ține foarte mult la funcție. Ca să nu fie obligați cei de la USR-PLUS să voteze, există încă o variantă, să demisioneze domnul Cîțu, dar asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul de stat mai presus decât cel personal. Chiar și PSD a făcut jocul lui Cîțu pentru că e foarte ușor să treacă peste el”, a declarat Ludovic Orban.

„O criză politică declanșată probabil cu acordul președintelui de la 1 spetembrie, practic a aruncat România în aer și în momentul de față România se găsește aproape lipsită de instituții care să facă față provocărilor cu care se confruntă cetățenii României”, a mai declarat Orban.

blank