Life

Beneficii ale măștilor faciale

Majoritatea femeilor uită de utilitatea măștilor cosmetice, esențiale în rutina de îngrijire a feței.

Lumea frumuseții nu încetează să se dezvolte și în fiecare zi apar tot mai multe produse cosmetice pe piață pentru a satisface cerințele oricărei femei. Varietatea abundă, atât în ​​ceea ce privește tipurile de produse, cât și în ceea ce privește prețurile, permițând tuturor accesul la tratamentul care se potrivește cel mai bine feței sau buzunarului lor.

Cremele, exfoliantele, tonerele, substanțele de evidențiere și serurile se adună în trusa cosmetică feminină. Cu toate acestea, de cele mai multe ori femeile nu știu cum să profite la maximum din ele. Dintre toate cele menționate, există un produs pe care femeile îl uită din ce în ce mai mult. Ele nu țin cont de proprietățile sale numeroase. Este vorba despre masca facială.

Aceste produse multifuncționale sunt în general confundate cu cremele convenționale și de uz zilnic, dar diferența lor constă în faptul că oferă pielii feței un avantaj suplimentar. În general, asigură hidratare, curăță și dau luminozitate feței. De asemenea, au și alte proprietăți specifice, cum ar fi efecte anti-îmbătrânire sau corective, în funcție de fiecare produs. Astfel, o mască este prezentată ca un produs all-in-one capabil să influențeze întreținerea și frumusețea pielii feței.

Spre deosebire de creme, formulele lor conțin concentrații extrem de mari de ingrediente active, ceea ce le face să acționeze într-un timp record. În plus, măștile nu acționează numai asupra stratului superficial al pielii, așa cum este cazul cremelor convenționale, ci și asupra stratului profund al pielii.

Când trebuie aplicată o mască facială?Aceasta este principala întrebare pe care și-o pun majoritatea femeilor și ar trebui să se țină seama de faptul că acestea nu trebuie utilizate în fiecare zi, ci săptămânal. Îngrijirea zilnică a dermei ar trebui să includă curățarea, hidratarea și aplicarea serului specific de care are nevoie fiecare persoană, dar aplicarea măștii, datorită concentrației sale, ar trebui să fie limitată la o dată pe săptămână. Deși efectul său este imediat la nivel superficial, efectele sale asupra straturilor mai adânci ale pielii pot dura chiar și câteva zile.

Există diferite tipuri de măști și fiecare persoană trebuie să o găsească pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor sale pentru a profita din plin de beneficiile. Iată câteva dintre tipurile de măști care merită folosite.

Măști în funcție de efectul dorit

1.Măști hidratante. Destinate persoanelor cu pielea uscată sau foarte uscată, deoarece calmează pielea iritată datorită componentelor precum ulei de karité sau germenilor de grâu sau extractului de gălbenele sau mușețel.

  1. Măști purificatoare. Acestea dau luminozitate pielii și contribuie la curățarea în profunzime a oricărui tip de piele. Mai exact, ajută la eliminarea impurităților și la controlul secreției de sebum.
  2. Măști calmante. Sunt ideale pentru pielea sensibilă, deoarece calmează erupțiile și relaxează derma, eliminând astfel roșeața și iritația.
  3. Măștile iluminatoare: Aceste măști luminează imediat fața în mod natural. Sunt perfecte pentru cine dorește un flash effect imediat. Conțin componente active precum acidul hilauronic, colagen sau vitamine specifice care vor avea un efect rapid asupra pielii.

Măști în funcție de compoziție și textură

Măști peel-off

Sunt măști cu textură de gel care se adaptează pielii, dând naștere unui strat subțire de gelatină care, atunci când este îndepărtat, elimină toate impuritățile pielii. Experții recomandă o baie de aburi anterioară, astfel încât porii să se deschidă și astfel să obțină un rezultat mai bun. Este indicat să se îndepărteze masca din partea inferioară a feței în sus.

Măști pulbere

Acest tip de mască se prepară cu apă înainte de aplicare și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Este indicat să o aplicați într-un  strat cu o grosime de aproximativ 2 mm pe față, gât și decolteu și să o îndepărtați după ce a devenit complet compactă (în mod normal, după aproximativ 10-15 minute).

Măști cremoase

Acest tip de mască favorizează pătrunderea nutrienților în piele, obținându-se un efect emolient. Sunt  recomandate în special pentru pielea foarte, foarte uscată.

Măști parafinice

Sunt cele care trebuie încălzite înainte de a se aplica pe față. Pielea trebuie acoperită cu o grăsime specială pregătită pentru acest tip de mască.

După cum se poate observa, există numeroase tipuri de măști faciale, cu multiple beneficii. Ați folosit vreodată măști faciale? Dacă nu ați încercat încă o mască facială, vă recomandăm să le folosiți. Și, dacă tonul pielii este neclar și vă confruntați cu neregularitățile texturale, vă recomandăm să vă achiziționați o mască accesând linkul https://www.buticulverde.ro/produs/masca-cu-2-acid-salicilic-the-ordinary-deciem/.

De asemenea, dacă aveți porii dilatați, intrați pe linkul https://www.buticulverde.ro/5-sfaturi-pentru-micsorarea-porilor-dilatati/, pentru a citi câteva sfaturi privind reducerea aspectului porilor dilatați. Succes în procesul de îngrijire a pielii!

blank