Un român arestat în Spania pentru o pagubă de 7 milioane de, dolari
Actualitate, Featured

Un român arestat în Spania pentru o pagubă de 7 milioane de, dolari, din înșelăciuni informatice

Un român bănuit că făcea parte dintr-o bandă de escroci informatici a fost arestat în Spania, în zona Costa Blanca. Membrii grupării ar fi furat șapte milioane de dolari.

Un român care va fi cel mai probabil extrădat în SUA, pentru că majoritatea păgubiților sunt cetățeni americani, relatează presa spaniolă.

Pe numele bărbatului de 31 de ani a existat un mandat de arestare internațional, iar poliția națională spaniolă a acționat în orașul Benidorm, la momentul potrivit, pentru a-l reține. Și partenerul său a fost reținut, după ce asupra lui s-au găsit carduri „de origine dubioasă”.

În toată lumea, au fost arestați 17 membri ai grupării, iar încă doi se află în acest moment în libertate.

Indivizii sunt bănuiți că între anii 2013-2018 ar fi vândut mașini și produse electronice pe care nu le aveau, iar produsele nu au fost niciodată livrate. Se foloseau de conturi fictive și emiteau facturi cu siglele unor companii cunoscute. Banii obținuți erau apoi „spălați” prin investiția în bitcoin și alte criptomonede.

Românul și-ar fi însușit peste 640.000 de dolari și a rămas în arest, în timp ce partenerul său a fost eliberat sub cauțiune.


blank