Featured, Sport

Iată ce club a pierdut 125 de milioane de euro din pricina la jucători

Schalke 04 a devenit clubul care a pierdut cei mai mulţi jucători importanţi fără a încasa vreun ban! Ultimul pe listă este portarul Alexander Nübel care va părăsi echipa la finalul sezonului pe gratis pentru a juca la rivala Bayern Munchen, după modelul Manuel Neuer. Nübel este cotat la 16 milioane de euro.

Iar goalkeeperul de 23 de ani pe care tricolorii mici l-au întâlnit în semifinala Europeanului de tineret România – Germania este ultimul exemplu dintr-o listă lungă de jucători de fodbal consacraţi care au plecat liberi de contract de la Schalke.

Joel Matip a ajuns titular la Liverpool
Joel Matip a devenit jucător de bază la Liverpool după ce a plecat gratis în vara lui 2016 la echipa antrenată de Jurgen Klopp. Atunci valora în jur de 20 de milioane de euro, iar acum cota lui s-a dublat cel puţin după ce formează un cuplu solid cu Virgil van Dijk şi a cucerit UEFA Champions League.

Leon Goretzka a fost adus la Schalke de la Bochum pentru 3,75 milioane de euro şi a plecat 5 ani mai târziu la Bayern liber de contract. La 24 ani, fotbalistul are deja 25 de selecţii în naţionala Germaniei şi cine vrea să-l cumpere trebuie să achite cel puţin 40 de milioane de euro.

125,5 milioane de euro este valoarea iniţială a jucătorilor pierduţi de Schalke
Sead Kolasinac şi-a făcut şi el bagajele de la Schalke cu destinaţia Arsenal acum două sezoane – internaţionalul bosniac de 26 de ani este evaluat la minimum 20 de milioane de euro.

Alţi 3 fotbalişti bine cotaţi, Christian Fuchs, Eric -Maxim Choupo-Moting şi Max Meyer, pot fi trecuţi la capitolul pierderi. Fuchs a devenit campion în Anglia cu Leicester, Choupo Moting joacă acum la PSG, iar Max Meyer a ajuns la Crystal Palace în momentul în care avea o valoare de 18 milioane de euro pe transfermarkt.

În total, în ultimii 5 ani, Schalke a pierdut cel puţin 125 de milioane de euro pe jucători care au devenit liberi.

Lista jucătorilor care au plecat gratis de la Schalke şi valoarea lor la momentul respectiv:

Joel Matip (Liverpool) 18 milioane euro

Leon Goretzka (Bayern) 40 milioane euro

Roman Neustädter (Fenerbahçe) 7 milioane euro

Sead Kolasinac (Arsenal) 15 milioane euro

Dennis Aogo (VfB Stuttgart) 1,5 milioane euro

Atsuto Uchida (Union Berlin) 1 milion euro

Eric -Maxim Choupo-Moting (Stoke) 6 milioane euro

Max Meyer (Crystal Palace) 18 milioane euro

Christian Fuchs (Leicester City) 3 milioane euro

Alexander Nübel (Bayern) 16 milioane euro.

 

blank