Featured, Sport

Drăgulescu, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020

Marian Drăgulescu a devenit al 50-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, după ce a obţinut biletul pentru finala de la sărituri, luni, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart.

Marian Drăgulescu, care va împlini 39 de ani pe 18 decembrie, a prins finala cu a şasea medie din calificări, 14,624, după sărituri de 14,616, respectiv 14,633.

Cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, Marian Drăgulescu va participa astfel pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. El are în palmares trei medalii olimpice, toate cucerite la Atena, în 2004, argint la sol, bronz cu echipa şi la sărituri.

Însă, pentru a doua oară consecutiv, echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară. România a avut o evoluție mult prea modestă în calificările la Campionatul Mondial de la Stuttgart.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice 2020
România are asigurată calificarea a 50 de sportivi până în acest moment (nominală sau locuri cotă):

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Ciclism (1): Vlad Dascălu (mountain bike);

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m).

 

blank