Featured, International

Tânără trimisă acasă de la serviciu pentru că avea fusta prea scurtă

Lillie Cattell, în vârstă de 18 ani, a fost trimisă acasă de o doamnă de la Resurse Umane, deranjată de stilul ei vestimentar avea fusta prea scurtă. Tânără lucra de 11 luni la compania imobiliară Warwick Estates din Harlow, Marea Britanie.

Potrivit adolescentei, cei de la Resurse Umane s-au plâns de fusta ei „prea scurtă şi au trimis-o acasă să se schimbe.

Lillie Cattell lucra de 11 luni la Warwick Estates, o companie de administrare a imobiliarelor din Harlow, scrie mirror.co.uk. Săptămâna trecută, aceasta a fost luată deoparte de o colegă.

Doamna de la HR i-a transmis că are fusta prea scurtă şi „nepotrivită” pentru locul de muncă respectiv.

„Mi-a zis că m-am îmbrăcat necorespunzător şi m-a trimis acasă să mă schimb. Am fost frustrată, deoarece am mai purtat aceste haine la muncă. Am zis „bine” şi am plecat”, a povestit adolescenta.

Lillie s-a simţit umilită şi a fost nevoită să-i spună şefului de ce pleacă. „Am avut un atac de panică în maşină, nu mai puteam respira. Am oprit pe drum şi am plâns isteric, a venit tata să mă ia. M-am simţit umilită. Tata mi-a zis să depun plângere şi asta am făcut.

Nu a existat nicio urmă de empatie, nu am luat contact cu managerul sau directorul. Eu câştig puţin şi se aşteptatu să fac 40 de minute până acasă, pentru a-mi schimba hainele, pentru asta plătesc benzina… Am vrut să mă descurc bine, dar pur şi simplu nu pot câştiga”, a declarat Lillie.

Lillie, originară din Hoddesdon, spune că i s-a propus să participe la o întâlnire despre situaţia de faţă, pe care a refuzat-o şi s-a plâns că angajatorii au tratat-o „ca pe un copil”.

Adolescenta va părăsi compania în 4 septembrie, după ce şi-a înaintat demisia în 5 august şi a precizat că nu va da înapoi, din cauza acestui incident.

Lillie, care consideră că a fost îmbrăcată corespunzător, crede că firma trebuie să facă schimbări în politicile de prevenire a unor evenimente de genul acesta.

„Trebuie să existe un cod vestimentar, pentru că tinerele nu vor purta aceleaşi haine ca şi doamnele de 40-50 de ani”, a spus fata. Warwick Estates Property Management Ltd a refuzat să comenteze situaţia.

blank

blank