Actualitate, Stiri

Dubla-distractie de Ziua Europei si de Ziua Independentei

Cantec, joc, voie buna si sarmalute la Primaria Sectorului 2

Primaria Sectorului 2Primarul Neculai Ontanu i-a invitat joi, 9 mai, pe bucuresteni sa sarbatoreasca impreuna, la Primaria Sectorului 2, Independenta Romaniei, Ziua Europei dar si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Iar bucurestenii au ce vedea si… manca. Astfel, printre altele, poate fi urmarita o parada militara in tinuta de epoca, cu armament si tehnica de lupta, un autovehicul blindat din SUA insotit de militari echipati cu actuala uniforma romaneasca. Mai mult, pe aleile Parcului Obor va patrula o grupa de voluntari din Garda Civica a sectorului 2 care va purta uniforme din perioada celor trei razboaie – de Independenta, Primul si al Doilea Razboi Mondial. In plus, in fata Primariei sectorului 2 este organizata o petrecere pe cinste cu sarmalute, muzica de fanfara, cantece si dansuri populare unde deja cantareata Stefania Rares intretine atmosfera.

 

Petrecere cu 106.600 de sarmale

 

Primaria Sectorului 2_1Nu mai putin de 106.600 de sarmale traditionale romanesti vor fi servite bucurestenilor. Cele 106.600 de sarmalute vor fi impartite incepand cu orele pranzului, in fata sediului Primariei Sectorului 2, si in alte 13 locatii, precum: Circul Globus, parcurile Floreasca, Tei, Plumbuita, Creanga, Lunca Florilor, Motodrom, Sf. Pantelimon, parcurile din cartierele Baicului si Fundeni, Bd. Chisinau nr. 6- 8, Strada Paroseni nr. 26, scoala 40.

Primaria Sectorului 2_2Totodata, bucurestenii de toate varstele sunt invitati sa viziteze la Primaria Sectorului 2, o expozitie de armament si tehnica de lupta intrebuintate in razboiul de Independenta, primul Razboi Mondial, cel de-al Doilea Razboi Mondial dar si in teatrele recente de operatiuni. Un spectacol extraordinar va avea loc in Parcul Plumbuita de la ora 17.00, unde, vor canta Margareta Clipa, Gheorghe Rosoga, Maria Dragomiroiu, Gelu Voicu si taraful sau, Andra si formatia Zdob si Zdup. La sfarsitul spectacolului artistic, in intervalul orar 21,50 – 22,00 va avea loc un foc de artificii. Primaria Sectorului 2 marcheaza printr-o serie de actiuni Ziua de 9 Mai pentru al saptelea an consecutiv.

 

 

 

 

blank