Actualitate, Featured

Victor Ponta are de gând să-și dea demisia din PSD pe motiv că nu se înțelege cu Drganea

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, a anunțat că își dă demisia în alb din partid și susține că îi va trimite documentul președintelui social-democrat, Liviu Dragnea. La scurt timp de la această declarație, liderul PSD a afirmat că nu va valida această cerere și că așteaptă să îi treacă supărarea. Și premierul Sorin Grindeanu spune că Ponta ar trebui să rămână în PSD.

Victor Ponta a afirmat la România TV, că nu se înţelege cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, din mai multe motive, fiind şi o diferenţă de stiluri de conducere, actulul şef al PSD având un stil „mai personal”, care duce la situaţii în care măsurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern, lucru care afectează eficienţa actului de guvernare.

„Dacă am eu vreo problemă personală cu domnul Dragnea, asta este strict problema noastră, nu interesează pe nimeni altcineva, e o chestiune personală. (…) Nu am nicio supărare, doar recunoştinţă şi iubire pentru oamenii din PSD. Nu mă înţeleg cu domnul Dragnea, dar asta este strict problema noastră personală”, a spus fostul premier.
Totuși, Victor Ponta a afirmat că nu va critica niciodată PSD şi, dacă ar fi să plece din partid, nu se va înscrie în altă formaţiune, explicând că atitudinea sa din ultima perioadă vine din faptul că are o anumită experienţă politică, care îi dă „dreptul de a spune nişte lucruri”.

Fostul premier a mai spus că el şi Liviu Dragnea au „stiluri diferite de conducere”. „Eu, de exemplu, nu am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv, dar ne mai consultam noi doi, mai chemam încă noi, încă cinci, mai întrebam pe Adrian Năstase, pe un vicepreşedinte, pe alţi miniştri, vorbeam cu Tăriceanu. Domnul Dragnea are un stil de conducere mai personal”, a explicat Ponta.

„Nu știu exact care sunt speculațiile, nu cred că se rupe nicio coaliție și nici nu vreau să se rupă vreo coaliție. Eu aș vrea să aibă succes coaliția actuală, pentru că anul trecut, chiar dacă n-am avut practic niciun fel de implicare, nicio funcție, nicio relație cu conducerea PSD, mai degrabă am fost apropiat de dl Tăriceanu și de dl Daniel Constantin, am fost în cele două campanii electorale, că m-au invitat colegii mei de la PSD. Am făcut campanie, bănuiesc că am convins un număr de oameni să voteze pentru PSD-ALDE și vreau să aibă succes coaliția. Eu nu cred și nu mă puteți bănui, oricât de rău aș fi eu, că îmi doresc să câștige dl Iohannis și PNL. Vă aduc aminte că anul trecut, când nu-i critica nimeni pe dl Iohannis și pe guvernul tehnocrat, eu — și presa — mi-am făcut datoria să-i critic atunci când greșeau„, a adăugat fostul premier.

blank